www.endustriweb.com
IFM News

Sıcaklıkların Dijitalleştirilmesi

Rezistanslı termometrelere veya termokupllara dayalı sıcaklık ölçüm teknolojisi birçok uygulamada yaygın olarak kullanılmaktadır. ifm, bunları dijitalleştirilmiş bir ortama entegre etmek için şimdi bir IO-Link sıcaklık ölçüm modülü sunuyor. .

Sıcaklıkların Dijitalleştirilmesi
IO-Link kullanarak sıcaklık ölçüm teknolojisinin bağlanması.

Çoğu durumda, endüstriyel üretim ortamlarında sıcaklık ölçümü iki fiziksel etkiye dayanır: bir direncin sıcaklığa bağımlılığı veya termoelektrik etki (Seebeck etkisi). ifm şimdi bu tür rezistanslı termometreler (Pt100 ve Pt1000) ve termokupllar (J tipi ve K tipi) için yeni IO-Link sıcaklık ölçüm modülleri sunuyor. Ölçülen sıcaklık değerleri daha sonra IO-Link üzerinden dijital olarak daha yüksek seviyeli sistem kontrol cihazlarına aktarılır.

IO-Link üzerinden parametre ayarı
Rezistanslı termometreler ve termokupllar, modül üzerindeki dört adet M12 konnektör ile bağlanır. Rezistanslı termometreler 2 telli, 3 telli veya 4 telli teknoloji kullanılarak bağlanabilir. Münferit bağlantılar, IO-Link üzerinden rahatça yapılandırılabilir. Ölçüm elemanının tipi – Pt100, Pt100, tip J termokupl veya tip K – burada belirtilebilir. Ölçüm hattına bağlı olarak, termokupllar için 'soğuk bağlantı ofseti' ve 'sıfır noktası kalibrasyonu' parametreleri de ayarlanabilir. Yeni modül ile sıcaklık ölçümünün çözünürlüğü 0,01 °C'dir ve tüm ölçüm aralığındaki doğruluk %0,3'tür. IP67 veya IP69K koruma sınıfına sahip modüller, zorlu endüstriyel ortamlarda da kullanılabilir.

www.ifm.com

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers