www.endustriweb.com
IFM News

ifm’den Ezber Bozan IO-Link Özellikli Hijyenik Debimetre

Gıda endüstrisi için hijyenik akış ölçümü.

ifm’den Ezber Bozan IO-Link Özellikli Hijyenik Debimetre

SMF manyetik indüktif debimetre ile ifm, bira, süt veya meyve suyu gibi borudan değişken akış hızları sunan ortamların hijyenik akış ölçümü için uygun bir çözüm sunuyor. Gıda endüstrisinin yüksek standartlarının da karşılandığını söylemeye gerek yok.

Kurulu ölçüm teknolojisi, bira, süt, yoğurt veya meyve suları gibi değişen ortamlarla kolayca başa çıkabilmektedir. Ancak kimyasalların kullanıldığı temizlik prosesleri, hızlı sıcaklık değişimleri ve tüm süreç boyunca minimum 121°C sıcaklık gerektiren sıcak buharlı temizlik, bu teknoloji için önemli zorluklar doğurmaktadır. Dahası, sayaçlar proseste doğrudan bir pompanın arkasına monte edildiğinde teknolojinin titreşime ve şoka sorunsuz bir şekilde dayanabilmesi gerekir. Ortamda herhangi bir mekanik bileşen gerektirmeyen ve çok çeşitli farklı ortamlar için çok yüksek düzeyde doğruluk sunan manyetik-indüktif debimetrelerin kullanımı, bu gereksinimleri karşılamak için birkaç yıldır kurulmuştur. Çok sayıda talebi karşılayan SM Foodmag manyetik-indüktif debimetre, tüm zorlukların üstesinden kolayca gelir ve gıda endüstrisinde hijyenik akış ölçümü sağlar.

Tek bir cihazda birden fazla parametre
SM Foodmag, tek bir cihazda birkaç parametrenin ölçümünü sunar: akış, toplam miktar, sıcaklık ve iletkenlik kaydedilir ve çıktı olarak verilir. Ayrıca ölçüm borusunun tamamen dolu olup olmadığını da algılar. Debimetrenin ekranlı ve ekransız bir versiyonu olacaktır. Ekranlı cihazlar Anuga Foodtec 2024'te satışa sunulacak, ekransız cihazlar üçüncü çeyrekte satın alınabilecek. ifm, parametre ayarını çok daha kolay ve hızlı hale getiren uygulama tabanlı bir menüye ve sensördeki yenilikçi bir kapasitif basmalı düğme konseptine güvenir. Dokunmatik ekranlarla karşılaştırıldığında, bu konseptin neme maruz kaldığında veya eldivenlerle çalıştırıldığında bile zayıf noktaları yoktur. Kullanıcı ayrıca isteğe bağlı olarak menüde bulunan bir kurulum kılavuzu ile desteklenir. Bir LED halkası, cihaz durumunun yanı sıra herhangi bir arıza veya bakım gereksinimini gösterir.

Gıda endüstrisine yönelik birçok akış sensörü, güç kaynağı ve sinyal iletimi için ayrı bağlantı kablolarına sahipken, SM Foodmag'in tek bir bağlantı kablosuyla kurulumu çok daha kolaydır. Bu azaltılmış kablolama karmaşıklığı, kurulum sırasında maliyet tasarrufu anlamına da gelir. Mekanik entegrasyon açısından üretici, sorunsuz bir kurulum sağlamaya özen göstermiştir. SM Foodmag, DN15'ten DN150'ye kadar nominal genişliklerde mevcut olacaktır. DN40 ila DN100 versiyonları Anuga Foodtec 2024 için halihazırda mevcut olacaktır. EN10357 kaynak adaptörleri, DIN11851 boru bağlantı parçaları, SMS 1145 bağlantı parçaları, DIN32676 Serisi A kelepçe bağlantıları ve DIN 11864-2 aseptik flanşlar gibi standartlaştırılmış proses bağlantıları, gerekli uyumluluğu sağlar. ifm, uygulamaya ve gerekli onaylara bağlı olarak farklı sızdırmazlık malzemeleri de sağlar. Sensör, IO-Link, 4...20 mA analog sinyal veya pals sinyali üzerinden iletişim kurabilir.

Eksiksiz bir paket olarak hijyenik ölçüm
Alkolsüz içecekler, bira, su veya süt fark etmez: SM Foodmag manyetik indüktif debimetre, gıda endüstrisindeki çok sayıda prosesi güvenilir bir şekilde izler ve zorlukların üstesinden güvenle gelir. Böylelikle, tüketicilerin daha sonra süpermarkette güvenli gıda satın alabilmelerini sağlamaya önemli bir katkı sağlar.

www.ifm.com
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers