www.endustriweb.com
FNSS News

FNSS, PARS 6x6 Ateş Destek Aracı

FNSS, Malezya’da gerçekleştirilecek DSA Fuarı’nda TEBER-II 30/40 Uzaktan Komutalı Kule entegreli PARS III 6x6 aracının yanı sıra, SANCAK 30 mm Uzaktan Komutalı Kule’sini de sergileyecek.

FNSS, PARS 6x6 Ateş Destek Aracı

6 – 9 Mayıs tarihleri arasında, Malezya Uluslararası Ticaret ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuarda FNSS, Türkiye pavyonunun yer aldığı 2 numaralı salonda 2100C numaralı standında ziyaretçiler ile bir araya gelecek. Malezya ordusu envanterinde yer alan ADNAN ZMA modernizasyon prototipi de yine aynı salonda yer alan, Malezyalı DEFTECH firmasının standında sergilenecek.

SANCAK 30mm UKK
İlk defa IDEF 2023 Fuarı’nda sergilenen SANCAK 30mm UKK, PARS 4x4 Silah Taşıyıcı Araç (STA) üzerine entegre edilmişti. SANCAK UKK, evrensel silah kundağı sayesinde M2 12.7 mm / .50 kalibre makineli tüfek, Mk19 40 mm otomatik bomba atar, M240 7.62 makineli tüfek ve FN MAG58 7.62 mm makineli tüfek ile donatılabilme özelliğiyle FNSS tarafından geliştirilmişti. Daha düşük ağırlık ve daha yüksek ateş gücü sağlayan 30mm otomatik toplu yeni konfigürasyonuyla DSA 2024 FNSS standında sergileniyor. Stabilizasyon, hedef takip ve balistik korumaya sahip SANCAK 30mm UKK, açık arazi ve özellikle meskûn mahallerde gerçekleştirilen operasyonlar sırasında görevini yüksek güvenilirlikle yerine getirebilmek için tasarlandı. CANİK tarafından geliştirilen VENOM LR 30x113mm mühimmat kullanan otomatik top, güçlendirilmiş düşman korungan ve mevzileri ile hafif ve ağır hareketli ve hareketsiz zırhlı araç gibi hedeflere ve dronlara karşı etkili. Yüksek hareket kabiliyetine sahip taktik zırhlı araçların ihtiyaç duyduğu ateş gücünü sağlayan SANCAK 30mm UKK, daha düşük ağırlık ve entegrasyon kolaylığı seçeneği ile yüksek kalibre ateş gücü sunuyor.

FNSS tarafından PARS III 8x8 ve 6x6 ihracat projesi kapsamında tasarlanan ve ilk olarak Umman Ordusu envanterine giren SANCAK Uzaktan Komutalı Kule (UKK) sistemi, Kasım 2022’de 6x6 SSB Mayına Karşı Korumalı Araç (MKKA) Tedariki Projesi kapsamında, PARS IV 6x6 Özel Operasyonlar Aracının temel ateş gücü olarak silahlı kuvvetlerimize teslim edilmişti.

30mm’lik bu yeni konfigürasyonuyla yurtiçi ve yurtdışında yeni kullanıcıların ihtiyacına sunuluyor.


FNSS, PARS 6x6 Ateş Destek Aracı

PARS III 6x6 Ateş Destek Aracı
25.000 kg azami yüklü ağırlığa sahip olan PARS III 6x6 Ateş Destek Aracı (ADA), dizel bir motorla donatıldı. 100 km/s hıza ulaşabilen araç, %60 dik, %30 yan eğimde hareket edebiliyor, 70 cm yüksekliğindeki dik engelleri ve 175 cm uzunluğundaki hendekleri geçebiliyor.

Motor yerleşimi ve dengeli tasarımı sayesinde araç, birbirine çok yakın aks yüklerine sahip. Bu tasarım yaklaşımı araca, gevşek ve yumuşak zeminde dahi rahat hareket edebilme, yüksek
hızlarda artan yol tutuşu ve kısa frenleme mesafesi gibi kabiliyetleri kazandırdı. Aracın her aksındaki diferansiyeller gerektiğinde kilitlenebiliyor. Merkezi teker şişirme sisteminin yeteneği ise farklı arazi koşullarında sürücüye lastik basınçlarını ayarlama imkânı veriyor.

Sınıfındaki en yüksek teker gezinme hareketine sahip tam bağımsız hidropnömatik süspansiyon sistemi, PARS III 6x6 ADA’ya, farklı yol koşullarında en iyi yol tutuşunu sağlıyor.

Azami 9 personelin yerleştirilebildiği araçta, kapı/kapaklar, personel koltukları, makineli tüfek tutucuları ve iç aydınlatma elemanları, araç personelinin de konforunu sağlayacak şekilde tasarlandı.

800 km üzerinde menzili olan PARS III 6x6 (ADA), patlamaya ve delinmeye karşı özel önlemler alınmış yakıt tanklarına sahip. Acil durumlara karşı zırh altında yedek yakıt tankı da mevcut. Tekerleklerin içine yerleştirilen katı diskler ise araca patlak lastikle yol alabilme imkânı sağlıyor.

PARS III 6x6’nın gövdesi, modüler tasarıma sahip zırh sistemleri sayesinde kullanıcı tarafından istenilen koruma seviyesine getirilebiliyor. Gövde formu, karın altı yapısı, taban plakaları ve araç için özel geliştirilen mayın korumalı koltuklar, personeli yüksek seviyeli mayın tehdidine karşı koruyacak şekilde tasarlandı.

Araca FNSS tasarımı TEBER-II 30/10 Uzaktan Komutalı Kule (UKK) entegre edildi.

www.fnss.com.tr

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers