www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

AGV kablosuz evrimi

HMS Networks'ün kablosuz uzmanlığı ve Anybus ürünlerinin Mercedes-Benz'in Otomatik Yönlendirmeli Araç (AGV) kurulumunu nasıl bir üst seviyeye taşıdığını keşfedin.

AGV kablosuz evrimi

Önce güvenlik. Ocak 2027'den itibaren tüm AGV'ler AB Makine Yönetmeliği (AB) 2023/1230 ile uyumlu olmalıdır.

Mercedes-Benz, AGV hattını genişletmek istediğinde HMS'yi aradı. HMS, AGV'lerin fabrika içinde verimli ve güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlamak için kablosuz teknoloji konusundanki uzmanlığını, ürünlerini ve yerinde desteğini ortaya koydu.

Mercedes-Benz

Dünya çapında tanınan bir otomotiv üreticisi olan Mercedes-Benz, yenilikçi teknolojisi, işçiliği ve lüks tasarımıyla ünlü bir şirket. Ludwigsfelde'deki son teknoloji otomotiv fabrikasında, 70'in üzerinde AGV otomotiv parçalarını montaj hattına taşıyor. Bu AGV'ler ağır motorlardan daha küçük elektronik parçalara kadar her şeyi 300 ila 800 metre arasında değişen mesafelerde taşıyor. Her bir AGV, Siemens veya Schneider Electric'in yerleşik Programlanabilir Mantık Denetleyicisi (PLC) ile donatılmış olup bu da verimli ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlıyor.

İyi iletişim bu işin anahtarıdır

AGV'lerin etkili bir şekilde yönlendirilmesi, AGV'ler ile fabrikanın kontrol sistemi arasında iyi bir iletişim kurulmasına bağlıdır. Bu iletişim, fabrikanın AGV'lerin nerede olduğunu, yükünü ve gerçek zamanlı durumunu takip etmesini sağlar.

Mercedes-Benz'in önceki AGV sistemi Bluetooth teknolojisini ve HMS'nin Anybus Wireless Bolt ve Anybus Bridge ürünlerini kullanıyordu. Ancak şirket sistemin verimliliğini artırmak ve Ocak 2027'de zorunlu hale gelecek olan 2023/1230 sayılı Makine Yönetmeliği'ne (AB) de uyumlu hale gelmek istedi. Maximilian Lichan şöyle söylüyor: "Bluetooth iyi çalışsa da, artık AGV sistemimizi daha yüksek verim, hızlı dolaşım ve daha düşük gecikme süresini destekleyecek şekilde geliştirmek istiyoruz. Ayrıca yakında zorunlu hale gelecek olan AB güvenlik düzenlemelerine de uymamız gerekiyor. Bizim için aynı öneme sahip ve arzu ettiğimiz bir diğer husus da, ekipman ile uzmanların aynı şirketten olması ve sahaya gelip ekipmanı kurarak her şeyin çalıştığını doğrulamalarıdır."

Şimdi de HMS'nin ihtiyaçları karşılamak için kablosuz bir sistemin kurulmasına nasıl yardımcı olduğunu görelim.

HMS'nin kablosuz sistem uzmanları yolu açıyor

Mercedes-Benz, HMS'nin kablosuz uzmanlarına kat planları gibi önemli bilgiler sağladı. Bu bilgileri kullanan HMS, öncelikle gerekli erişim noktalarının en uygun yerleşimini ve sayısını belirlemek için öngörücü bir saha araştırması gerçekleştirdi. HMS daha sonra araştırmanın doğruluğunu teyit etmek ve gerekli ayarlamaları yapmak için fabrikayı ziyaret etti.


AGV kablosuz evrimi

HMS'nin kablosuz uzmanları, kurulumun planlandığı gibi çalışmasını sağlamak için sahadaydı.

Mercedes-Benz, gerekli elektrik prizlerini ve ağ kablolarını kurmak için güncellenmiş tahmini saha araştırmasını kullandı. Gerekli altyapı kurulduktan sonra HMS, kurulumun planlandığı gibi çalıştığını doğrulamadan önce Anybus Wireless ürünlerini kurmak ve yapılandırmak için geri döndü.

Anybus kablosuz ürünleri

Kablosuz altyapı, Anybus PoE L2 Yönetilen Anahtarlar tarafından desteklenen Anybus Erişim Noktalarını kullanıyor ve her bir AGV'ye bir Anybus Wireless Bolt II monte ediliyor. Anybus Wireless Bolt'lar, AGV'lerden trafik kontrol sistemine iletişimi sağlıyor ve fabrikanın tavanındaki 12 farklı erişim noktasına bağlanıyor. Bir AGV bir erişim noktasının menzili dışına çıktığında, bir sonrakine geçiyor ve böylece kesintisiz iletişim sağlanmış oluyor.


AGV kablosuz evrimi

Erişim Noktaları, kesintisiz bağlantı elde etmek adına fabrika çevresine stratejik olarak yerleştirildi.

Projenin başarısındaki kritik unsurlardan biri 5GHz frekans bandının kullanılmasıyken, Bolt II'nin önceki modele olan benzerliği de kurulumu kolaylaştırdı. Maximilian şöyle açıklıyor: "Mevcut sistemlerimizle etkileşime girmeyen dört özel kanalımızla 5GHz frekans bandını kullanmak istedik. Bolt II'nin orijinal Bolt ile aynı deliğe sığması da kolaylık sağladı".

Sonuçlar

HMS'nin kablosuz uzmanlığı ve Anybus Wireless ürünleri sayesinde Mercedes-Benz, fabrika içinde malların verimli ve güvenli bir şekilde taşınması hedefine başarıyla ulaştı. Maximilian bu sonucu mutlulukla değerlendiriyor:
"Her şey umduğumuz gibi çalıştı. Bağlantı çok stabil ve artık güvenlik makineleri yönetmeliğine uyabiliyoruz. Daha fazla bant genişliği desteği AGV'leri uzaktan yönetmemizi ve yapılandırmamızı bile sağladı ki bu temel bir hedef olmasa da güzel bir bonus".

Son olarak, kablosuz ağa geçmeyi düşünen kullanıcılara tavsiyeleriniz nelerdir?

"Bizim için kilit faktör, HMS'nin kablosuz altyapıyı tasarlamak ve kurmak için hazır olmasıydı. Bu bizim için önemliydi. Her şeyin sorunsuz ilerlediğinden emin olmak için sahada kablosuz uzmanlarının olmasını istedik. Biz kablosuz uzmanı değiliz, HMS uzman. Biz araba üretiyoruz, bunu zaten biliyorsunuzdur" diye ekliyor Maximilian gülümseyerek.

Daha fazla bilgi için: www.anybus.com ve www.mercedes-benz.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers