www.endustriweb.com
CUMMINS News

CUMMINS: TİCARİ ARAÇLARIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK ÜÇ DİJİTAL TEKNOLOJİ

Bugün, birçok yeni araba, güvenliği artıran, verimliliği artıran ve günlük yaşamlarımıza yeni kolaylık seviyeleri getiren dijital özelliklerle birlikte gelir.

CUMMINS: TİCARİ ARAÇLARIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK ÜÇ DİJİTAL TEKNOLOJİ

Dijital teknolojiler dünyayı dönüştürüyor. Kişisel yaşamlarımızda, evlerimizde, arabalarımızda ve iş yerlerimizde her gün bağlı cihazlarla etkileşime gittikçe alışıyoruz.

Ticari araçlar, artık kuruluşların artan maliyetlerin, sürücü kıtlıklarının ve iklim değişikliğinin etkilerini nasıl azaltmakta olduğu konusunda dijital filo yönetim teknolojileriyle farklı değildir. Telematik, yerleşik bilgi işlem yetenekleri ve birlikte çalışabilir yazılım platformlarındaki hızlı gelişmelerle, hype'dan geçmek ve kamyon ve otobüs pazarlarındaki en son ve en büyük yeniliklerden haberdar olmak zor olabilir. Ticari araçların geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak üç dijital teknoloji şunlardır:

GELİŞMİŞ BİLGİ İŞLEM CİHAZLARI
Araçlar gibi motor teknolojisi de ilerlemeye devam ediyor. Motorlar, motorun her bir parçasının nasıl performans gösterdiğini hakkında bilgi toplayan birçok farklı sensör içerir. Bu veriler, uzaktan izleme ve diyagnostik gibi özellikler dahil olmak üzere motorunuzun dijital yeteneklerine güç sağlar.

Verilerin dijital özelliklere güç sağlaması ve içgörüler sunması için işlenmesi gerekir. Bu, ham verileri, analiz edildiği ve müşteri için değerli içgörüler ve çözümler üretmek için kullanıldığı üreticiye geri göndererek yapılır.

Bununla birlikte, veri miktarının giderek artmasıyla birlikte, ham biçimde göndermek giderek daha zor hale gelmektedir. Gelişmiş bilgi işlem donanımının devreye girdiği yer burasıdır.

Bugün, motor üreticileri bilgi işlem gücünü doğrudan motora veya araca yerleştirmiştir. Yüksek performanslı bilgi işlem cihazları, müşterilere içgörü sağlamak için verileri üreticiye geri gönderilmeden önce işlemek ve analiz etmek için yüklenir.

Cummins'in Acumen'i® gibi bu "ilk fit" cihazlar, müşterilere herhangi bir satış sonrası cihaz veya abonelik eklemek zorunda kalmadan bir araç satın aldıkları andan itibaren eksiksiz bir dijital çözüm paketine erişim sağlar.

Acumen hakkında buradan daha fazla bilgi edinin.

YAZILIM KAPSAYICISI
Bilgisayar donanımı dijital teknolojinin arkasındaki ham güçse, yazılım operasyonun beynidir. Ticari araçlarda yazılım giderek daha önemli hale gelmektedir.

Yazılım araçlar için ne kadar önemli olsa da, geliştirmek ve kurmak inanılmaz derecede karmaşık olabilir. Geleneksel olarak, yazılım belirli bir ortam veya donanım türü için kodlanmış ve geliştirilmiştir. Bu, her üretici, her araç türü ve hatta her motor türü için farklı yazılım oluşturulması gerektiği anlamına gelir. Bu sürecin ölçeklendirilmesi ve inanılmaz derecede zaman alıcı ve maliyetli olması zor olabilir, bu da ticari araç endüstrisindeki geliştiricilerin yeni yazılım geliştirmek yerine mevcut yazılımı farklı ortamlar için yeniden yazmak için zamanlarının çoğunu harcamasına neden olabilir.

Çözüm, konteynerleştirme adı verilen bir teknolojidir. IBM'e göre , "kapsayıcılaşma, her altyapıda sürekli olarak çalışan tek bir hafif çalıştırılabilir kapsayıcı olarak adlandırılan tek bir hafif yürütülebilir dosya oluşturmak için kodu çalıştırmak için gereken yalnızca işletim sistemi kitaplıkları ve bağımlılıkları içeren yazılım kodunun paketlenmesidir."

Basitçe söylemek gerekirse, bu, bir kez yazılmasını ve ardından farklı telematik donanımına dağıtılmasını sağlayan ortak bir çerçeve kullanarak yazılım oluşturmak anlamına gelir. Bu, şirketlerin yazılımı daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde geliştirmelerine ve dağıtmalarına yardımcı olarak dijital yeteneklerin müşterilere daha hızlı ve daha tutarlı bir şekilde ulaşmasını sağlar.

Cummins, Açık Telematik Çerçevesi adı verilen ticari araç yazılımı için ortak bir çerçeve oluşturmak için Microsoft ve 40'den fazla sektör ortağıyla yakın bir şekilde çalışmaktadır. Cummins, sektör için ortak bir çerçeve oluşturmak için çalışarak, kapsayıcılı yazılımların ticari araçlar için geliştirilmesini ve dağıtılmalarını kolaylaştırmaktadır. Bu, yeni teknolojilerin müşterilere her zamankinden daha hızlı ulaşabileceği anlamına gelir.

Açık Telematik Çerçevesi hakkında buradan daha fazla bilgi edinin.

HAVA ÜSTÜ YAZILIM GÜNCELLEME TEKNOLOJİSİ
Günümüzün ticari araçlarını ve geleceğin araçlarını tanımlayan yazılımla, yazılımın güncel kalmasını sağlamak giderek daha önemli hale gelmektedir. Aracınızdaki en son yazılımı çalıştırmak, performans, verimlilik ve güvenlik için en son güncellemelere sahip olduğunuzdan emin olur.

Geleneksel olarak, bir aracın motor yazılımını güncellemek için, motor kontrol modülündeki (ECM) yazılımı güncellemek için onu bir servis konumuna götürmeniz gerekiyordu. Bu işlem genellikle bir araç için tüm bir kesinti gününe veya daha fazlasına mal olabilir.

Bu kesinti artık geçmişte kaldı. Birçok Cummins orta ve ağır hizmet motoru artık Acumen® veya OEM tarafından sağlanan telematik cihazı tarafından etkinleştirilen hava üzerinden programlamayı kullanarak yazılım güncellemelerini uzaktan tamamlayabilir.

Bu güncellemeler, aracın nerede olduğu fark etmeksizin tamamlanabilir ve beş dakikadan az sabit kesinti süresiyle tamamlanabilir ve cummins destekli tüm araçlarınızın bir servis konumuna seyahat etmeden en son yazılıma sahip olmasını sağlamanıza olanak verir.

Aracınızın havadan yazılım güncellemelerine uygun olup olmadığını buradan öğrenin.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers