www.endustriweb.com
NSK

NSK, sahada kullanım için gres bozulması teşhis teknolojisi geliştirdi

NSK dünyada bir ilki geliştiriyor: Yağlama için kullanılan gresin kalan ömrünü yüksek hassasiyetle, hızlı ve doğru bir şekilde teşhis etme yöntemi. Şirket, bu yöntemi bir mobil uygulama olarak sunacak ve kullanıcıların rulmanlarda ve lineer hareket sistemlerinde yağlayıcı durumunun yerinde analizini gerçekleştirmelerini sağlayacaktır. Bu yenilikçi kabiliyet, gres kontrolü ve yağlayıcı ikmali maliyetlerine olan ihtiyacı azaltacak ve şirketlerin koşula dayalı bakım stratejilerini uygulamasına yardımcı olacaktır. NSK şu anda yeni uygulamasını piyasaya sürmeden önce müşteri verisi ve geri bildirim almayı hedefliyor.

Takım tezgahlarından vagonlara kadar geniş bir makina ve ekipman yelpazesinde rulmanlar, vidalı miller ve lineer kızaklar gibi gresle yağlanan ürünlerde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, makina çalışırken gres zamanla azalır, bu nedenle çalışma süresini ve tüm ekipman etkinliğini (TEE) en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için, yerinde yağlayıcı kontrolü çok önemlidir. Son yıllarda, giderek daha fazla şirket, ekipman bakım stratejisini zamana dayalı bakımdan koşula dayalı bakıma geçirmektedir. Bu nedenle, sahada hızlı ve son derece doğru bir şekilde konuşlandırılabilen bir gres bozulması teşhis yöntemine ihtiyaç vardır.
Böyle bir uygulama aynı zamanda iş gücü kıtlığıyla mücadeleye yardımcı olacak ve karbon nötr uygulamaları destekleyecektir.

Mevcut yüksek hassasiyetli teşhis yöntemleri laboratuvar analizine dayanır; ancak bu yüksek maliyet, yerinde kullanım için uygunsuzluk ve uzun bir sonuç bekleme süresi gibi olumsuzlukları da beraberinde getirir. Görsel kontrol veya dansitometre (yoğunluk ölçümü) yöntemleri bu nedenle daha yaygın olmakla birlikte, söz konusu yöntemlerin doğruluğu oldukça düşüktür. Sonuç olarak, birçok şirket, istikrarlı çalışmayı sağlamak için yağlayıcıyı gereksiz yere erken ikmal eder ve bu da israflı gres kullanımıyla sonuçlanır.

NSK, bu hususları göz önünde bulundurarak, uygulamada çok daha elverişli, uygun maliyetli, hızlı ve doğru bir gres bozulması teşhis yöntemi geliştirmeyi amaçladı. Daha da önemlisi, yeni NSK uygulaması sadece küçük bir gres numunesi kullanarak yağ bozulması seviyesini analiz edebilir. Baz yağda kimyasal değişiklikler ve gresin katkı maddeleri, çalışmadan kaynaklanan ısı ve zamanla gelişen oksitlenme olgusu nedeniyle meydana gelir. Bu kimyasal değişiklikler, yağlayıcının moleküler yapısının değişmesine ve daha fazla kısa dalga boyu ışık absorbsiyonuna neden olarak rengini etkiler. Yeni uygulanan gresin rengi başlangıçta beyazdır; kullanımla birlikte zamanla sarı veya turuncuya döner ve sonunda siyahlaşır, bu da kullanım ömrünün sonuna geldiğini gösterir. NSK uygulaması, kalan ömrü hesaplamak için gresi rengine göre ölçer.

NSK, şirketin yeni gres bozulması teşhis teknolojisine temel oluşturan, yağlayıcıların kimyasal bileşiminin kapsamlı bir şekilde anlaşılmasına olanak tanıyan 40 yılı aşkın bir şirket içi gres geliştirme deneyimine sahiptir.

1) Yeni NSK mobil uygulaması, gres bozulması teşhis teknolojisini kullanıyor.


NSK, sahada kullanım için gres bozulması teşhis teknolojisi geliştirdi
 
2) Kullanım ömrü boyunca gres rengindeki değişiklik açıkça görülmektedir.


NSK, sahada kullanım için gres bozulması teşhis teknolojisi geliştirdi
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers