www.endustriweb.com
Kioxia News

KIOXIA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) Yapılan Fırlatmayla Hewlett Packard Enterprise Sunucularına Katılıyor

HPE Spaceborne Computer-2’da Yer Alan KIOXIA Value SAS, Enterprise SAS ve NVMe SSD'ler, 130 TB'ın Üzerinde Veri Depolama Kapasitesiyle Bilimsel Deneyleri Mümkün Kılıyor.

KIOXIA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) Yapılan Fırlatmayla Hewlett Packard Enterprise Sunucularına Katılıyor

KIOXIA SSD'leri, Hewlett Packard Enterprise'ın (HPE) HPE EdgeLine ve ProLiant sunucularına dayalı güncellenmiş HPE Spaceborne Computer-2'yi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) teslim eden NG-20 görev roketi ile uzaya fırlatıldı. KIOXIA SSD'leri, uzay istasyonunda bilimsel deneyler yapan HPE Spaceborne Computer-2'de flash depolama sağlayacak.

Uzay araştırmaları genişlemeye devam ederken; ticari kullanıma yönelik teknolojiye dayanan HPE Spaceborne Computer-2, uzaydaki bilgi işlem gücünü önemli ölçüde artırmaya ve iletişim bağımlılığını azaltmaya yönelik daha büyük bir görevin parçası olarak araştırma ofisinde uç bilgi işlem ve yapay zekâ yetenekleri sağlıyor.

Gerçek zamanlı görüntü işleme, derin öğrenme ve bilimsel simülasyonlar dâhil olmak üzere uzayda çeşitli yüksek performanslı bilgisayar iş yüklerini (HPC) gerçekleştirmek için tasarlanan HPE Spaceborne Computer-2, sağlık hizmetleri, doğal afetten korunma, 3D baskı, 5G, yapay zekâ ve daha fazlası dâhil olmak üzere çeşitli deneylerde kullanılıyor.

HPE Spaceborne Computer-2'nin veri depolama sağlayıcısı olan KIOXIA, bu ilerlemeleri mümkün kılmak için KIOXIA RM Serisi value SAS, PM Serisi kurumsal SAS ve XG Serisi NVMeTM SSD'ler dâhil olmak üzere flash bellek tabanlı SSD'ler sağladı.  Sekiz 1.024 gigabayt (GB) NVMe'ye ve dört 960 GB değerindeki SAS SSD'ye ek olarak, KIOXIA'nın sağladığı dört kurumsal SAS SSD'nin her biri 30.72 terabayt (TB) kapasiteye sahip, bu şekilde toplamda 130 TB'tan fazla depolama alanı sağlıyor. Bu, uzay istasyonuna gidilen tek bir görevde sağlanan en fazla veri depolama alanı.1

Flash bellek tabanlı SSD'ler, hareketli parçaları olmadığından, elektromanyetik dalgalara karşı daha az duyarlı olduklarından ve daha hızlı performans sağladıklarından; uzayın güç, performans ve güvenilirlik gereksinimlerine dayanmak için geleneksel sabit disk sürücüsü depolamaya göre daha uygun. SSD sağlığı, görev süresi boyunca ISS'den iletilen dosyalarla günlük olarak izlenecek. KIOXIA, flash bellek depolamanın uzayın zorlu ortamında nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için bu sağlık verilerini analiz edecek.

KIOXIA Corporation Pazarlama Direktörü Caesar Ichimura, "Bellek teknolojisi ile uzay araştırmalarının bir araya gelmesi bilimsel keşfi Dünya sınırlarının ötesine taşıyacak" dedi ve ekledi: “KIOXIA, bilimi ve bilgi teknolojisini bir sonraki seviyeye taşıyan bu görevin bir parçası olmaktan gurur duyuyor.”

KIOXIA, yıllardır sınıfının en iyi depolama çözümlerini oluşturmak için HPE ile işbirliği yapıyor ve şirketin ürünleri, mobilden buluta ve kurumsala kadar geniş bir yelpazedeki HPE çözümlerine ve hizmetlerine olanak tanıyor.

HPE CMO’su Jim Jackson, "Uzaya geri dönmekten dolayı son derece gururluyuz. HPE Spaceborne Computer, önceki görevlerinin başarısına ek olarak bilim camiasında içgörü ve inovasyon hızını artırmaya yardımcı olmaya devam ediyor." dedi ve ekledi: "HPE'nin en son teknoloji sisteminin, önemli atılımların sağlanmasına yardımcı olmak için uzay istasyonunda çok daha sofistike araştırmalara olanak sağlamak gibi ek depolama ile neler yapabileceğinin sınırlarını zorlamaya devam ederken KIOXIA ile çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz."

www.kioxia.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers