www.endustriweb.com
STM News

STM, ASKERI DENIZCILIKTE YERLILEŞTIRME HAMLELERINE DEVAM EDIYOR

STM gemilerin her türlü hava ve deniz koşulunda emniyetle görev yapmasını sağlayan Yalpa Sönümlendirme Sistemini Türkiye’de ilk kez yerli ve milli olarak geliştirilmesini sağladı.

STM, ASKERI DENIZCILIKTE YERLILEŞTIRME HAMLELERINE DEVAM EDIYOR

Türkiye’nin savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesinde önemli bir rol üstlenen, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., askeri denizcilik alanında kritik yerlileştirme ve millileştirme adımlarına bir yenisini daha ekledi.

Milli gemi sanayiinde güçlü ekosistemi ile iş birliğine giden STM, daha önce yurt dışından tedarik edilen bir sistemi daha Türkiye’ye kazandırdı. STM ile Robotek Otomasyon Teknolojileri LTD arasında yapılan iş birliği ile, su üstü harp gemilerinin; rüzgâr, dalga, akıntı, fırtına gibi dış etmenler nedeniyle maruz kaldığı kuvvetleri sönümlendirerek, olumsuz çevre koşulları altında platformların güvenli şekilde muharebe görevlerini sürdürmesini sağlayan Yalpa Sönümlendirme Sistemini, Türkiye’de ilk kez yerli ve milli imkanlarla geliştirmeyi başardı.

Tasarım ve üretim aşamasını geride bırakan Yalpa Sönümlendirme Sistemi, STM’nin yürütmüş olduğu bir ihracat projesi kapsamında iki adet korvete entegre edilecek. Böylece Yalpa Sönümlendirme Sistemi, ilk defa yerli bir firma tarafından milli kaynaklar kullanılarak bir ihracat projesinde kullanılacak. Söz konusu sistemin, Türkiye’nin milli fırkateyn projesi kapsamında MİLGEM 6-7-8 gemilerine de entegre edilmesi bekleniyor.

Dalgalı Denizlerde Gemi Performansı Artıracak
Geminin her iki yöndeki aşırı yalpalamasına karşı direnç sağlamak amacıyla geliştirilen milli Yalpa Sönümlendirme Sistemi, dalgalı denizlerde gemilere operasyon kabiliyeti sağlıyor. Personelin güvenliğini ve platformun operasyonel verimliliğini artıran Yalpa Sönümlendirme Sistemi, geminin seyir ve savaş durumunda karşılaşacağı zorlu deniz koşulları ve ani manevra hareketleri sonucu ortaya çıkan hareketleri en aza indiriyor. Helikopter harekâtı ile atış esnasında silah stabilizasyonuna ve denizde ikmal, malzeme ve personel transferine destek sağlayan Yalpa Sönümlendirme Sistemi, zorlu deniz koşulllarına dayanıklı tasarımı, otomatik ve adaptif çalışma özellikleri ile ön plana çıkıyor.

www.stm.com.tr

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers