www.endustriweb.com
wenglor News

wenglor P1PM refleks sensörüyle PNG//smart ürün portföyü genişliyor

wenglor sensoric group, P1PM refleks sensör ile optoelektronik alanındaki PNG//smart portföyünü genişletiyor. P1PM refleks sensörlerin çalışma prensibi, geri saçılan ışık yoğunluğunu ve mesafeyi kaydeden yenilikçi bir algılama yöntemine dayanır.

wenglor P1PM refleks sensörüyle PNG//smart ürün portföyü genişliyor

Toplam dört farklı modelde temin edilebilen P1PM refleks sensörleri özellikle çok yönlü kullanım olanakları ile etkileyicidir. Sahip oldukları birleşik algılama prensibi sayesinde refleks sensörler, geri saçılan ışığın yoğunluğunun yanı sıra ışık noktasının önceden tanıtılmış bir referans arka plana olan mesafesini de belirler. Sonuç olarak bir metreye kadar olan mesafeler ve obje özellikleri, renk, şekil ve yüzey kalitesinden bağımsız olarak güvenilir şekilde algılanır. Reflektörsüz algılama beraberinde pek çok avantaj getirir: Sensör, reflektör için yeterli yerin bulunmadığı alanlara monte edilebilir. Ayrıca reflektörsüz montaj önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Böylece kirli veya arızalı reflektörler nedeniyle tesisin durması önlenir.

Farklı çalışma ortamlarında yüksek proses güvenliği
P1PM refleks sensörleri iki ayrı tanımlama modu ile ikna edicidir: Hem statik hem de hareketli bir referans arka plan üzerinde tanıtılabilirler. PNG//smart refleks sensörlerinin her iki Çalışma Modu da IO-Link üzerinden parametrelendirme yapılarak ayarlanabilir. Böylece sensör, ilgili uygulamaya kolayca ve özel olarak uyarlanabilir. Refleks sensörler, kör nokta olmadan çalıştıkları için sensör optiğinin hemen önünde bulunan objeleri algılar. P1PM refleks sensörler, örneğin kirli bir arka plan veya güçlü titreşimler gibi zorlu koşulların üstesinden sorunsuz bir şekilde gelir. Entegre dinamik ayarlamasayesinde arka plandaki kademeli değişiklikler de yeniden bir teach-in işlemine gerek kalmadan dengelenir.

Ürün özelliklerine genel bakış:
  • LED kırmızı ışıkla ilave reflektör gerekmeden, objenin renginden, şeklinden ve yüzey kalitesinden bağımsız olarak temassız obje algılaması
  • Parlak, düz olmayan ve hatta yarı şeffaf objelerin güvenilir şekilde algılanması
  • Yenilikçi algılama yöntemi mesafe ve yoğunluk algılamasını birleştirir
  • İki Ayrı Çalışma Modu ile Dört Varyant: Statik ve hareketli referans arka plan üzerinde teach-in
  • Güvenilir algılama için dinamik yeniden ayarlama
  • Kolay parametrelendirme ve entegrasyon için IO-Link 1.1
  • Kör nokta yok

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers