www.endustriweb.com
Parker News

Parker yeni AC sürücü denetleyicisini tanıtıyor

Parker, Tahrik Kontrollü Pompası da dahil olmak üzere hidrolik uygulamalar ve değişken hızlı hidrolik pompa sistemleri için tasarlanmış modüler bir sürücü olan AC20F tahrik kontrol cihazını piyasaya sürdü.

Parker yeni AC sürücü denetleyicisini tanıtıyor

1,5 kW ile 180 kW arasında çeşitli güç seviyelerinde kullanıma sunulan AC20F, bu sayede çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Yeni sürücü kontrolörü, kompakt boyutlarına rağmen, AC indüksiyon motorlarına kumanda etmeyi sağlayan sensörsüz vektör modu gibi çok çeşitli kullanıma hazır işlevi barındırıyor. Hidrolik güç ünitelerinin durumunun izlenmesi de destekleniyor: Yağ seviyesi ve sıcaklığının yanı sıra filtrenin durumunun da otomatik olarak algılanması, gerektiğinde bir uyarı verilmesini, hatta uygulamanın durdurulmasını mümkün kılıyor.

AC20F, özellikle Parker'ın değişken hızlı hidrolik sürücü çözümü olan gelişmiş DCP için uygun bir sürücü kontrolörüdür. Desteklenen dört çalışma modu vardır: Debi kontrolü (Q) modunda AC20F, belirtilen debiye göre doğru pompa hızını ayarlar. Basınç (P) modunda ise sürücü, kontrol sinyaline ve kapalı döngü basınç dönüştürücüsünden gelen geri beslemeye göre basıncı kontrol eder. PQ modu, bu iki seçeneği bir araya getirir. Ayrıca, AC20F elektronik yük kompanzasyonlu pompa (eLCP) moduna da sahiptir. Bu yük algılama işlevi sayesinde, kullanılan vana valfinin yüksek dinamikleri ile sürücü tarafından kontrol edilen pompanın verimlilik ve enerji tasarrufu potansiyelini birleştirmek mümkündür.

Yeni sürücünün işlev yelpazesi, çok sayıda opsiyonel modülle genişletilebilir. Örneğin; G/Ç seçeneği kartlarıyla temel sürümün G/Ç kapasitesi genişletilebilirken, artımlı enkoder bağlanmasına olanak tanıyan opsiyonel enkoder geri besleme kartı, kapalı döngü vektör kontrolünün tüm avantajlarından yararlanılmasını sağlar. Ayrıca, AC20F'yi CANopen, PROFIBUS, PROFINET, EtherCAT ve EtherNet/IP gibi açık standartlarla fieldbus iletişimi için iletişim kartlarıyla donatmak da mümkündür.

AC20F'nin bir diğer avantajı da Parker'ın Drive System Explorer (DSELite) yapılandırma yazılımıdır. Yazılım, kolaylıkla anlaşılan blok programlamaya dayanır ve pratik bir kullanıcı arayüzü sunar. Bu, kullanıcının karmaşık menüler arasında gezinmek zorunda kalmadan uygulamaları kolay ve rahat bir şekilde yapılandırmasına ve parametrelerle ifade etmesine olanak tanır. Bu konsept, yeni AC20F'yi hidrolik uygulamalar için kompakt, uygun maliyetli ve kullanıcı dostu bir sürücüye ihtiyaç duyan ancak performanstan da ödün vermek istemeyen OEM makine üreticileri için uygun hâle getirir.

Bu ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edin: https://ph.parker.com/tr/tr/ac-advanced-hydraulic-purpose-drive-controller-series-ac20f.

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers