www.endustriweb.com
CUMMINS News

TİCARİ DOĞAL GAZ MOTORLARININ BAKIMI VE BAKIMI

Doğal gaz motorları onlarca yıldır kullanılmaktadır. Cummins, bu motorların sorunsuz çalışmasını sağlamak için benzersiz gereksinimler ve en iyi uygulamalar hakkında bilgiler sağlar.

TİCARİ DOĞAL GAZ MOTORLARININ BAKIMI VE BAKIMI

Doğal gaz motorları, dizel motorlara göre daha düşük emisyon ve işletme maliyetleri dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunar. Yüksek parça ortaklığına rağmen doğalgazlı motorlar ile dizel motorlar arasında bazı bakım farklılıkları bulunmaktadır. Bu makale doğal gaz motoru bakımı ve servisi dünyasını kapsıyor.

Doğal gaz motorlarinda bakim gerekti̇rmeyen egzoz aritma si̇stemi̇ vardir
Doğal gaz motorlarının önemli bir avantajı, karmaşık bir egzoz arıtma sistemine ihtiyaç duymamalarıdır. Dizel araçlarda bu sistemler, yanma sonrası gazları, kurum dışına filtreleyerek ve NOx emisyonlarını azaltarak tedavi etmek için kullanılır. Zaman içinde, performans sağlamak için filtreler tıkanmalı ve temizlenmelidir veya değiştirilmelidir.

Doğal gaz motorları, aksine, içsel olarak temizdir. Çok az NOx üretirler ve neredeyse hiç kurum yoktur, bu nedenle sadece hafif egzoz son işlem gereklidir. Cummins'in motorları, bakım gerektirmeyen üç yönlü katalizörlü egzoz arıtma sistemi kullanarak filtre değişiklikleri veya egzoz kontrol sistemlerinin değiştirilmesi ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu, bakımın maliyetini ve karmaşıklığını azaltır ve filo kesinti süresini azaltır.

Doğal gaz motoru en i̇yi̇ bakim uygulamalari
Bir doğal gaz motorunu korurken, akılda tutulması gereken birkaç en iyi uygulama vardır. İlk olarak, bakım programına rölanti süresini kütmek önemlidir. Bu nedenle, bakım aralıklarını takip ederken sadece kilometrelerce sürüşle değil, motorda saatlerin izlenmesi önerilir. Bu, bu görev döngülerinin doğasında bulunan yüksek rölanti süresi göz önüne alındığında mesleki ve transit uygulamalarla akılda tutulması özellikle önemlidir.

Bujiler ve yağ gibi orijinal Cummins parçalarının kullanılması, doğal gazlı araçların beklenmedik sorunlarını ve kesinti süresini önemli ölçüde azaltabilir. Tüm Cummins bileşenleri, şirketin tasarım standartlarını ve emisyon sertifikalarını karşılamalarını sağlamak için doğrulamadan geçmiştir.

Rutin bir bakım uygulaması olarak düşük basınçlı yakıt filtreleri düzenli olarak boşaltılmalıdır. Bu, filtrenin gevşetilmesini ve yakıtın boşaltılmasını sağlayan hızlı bir işlemdir. Bu, motorun korunmasına yardımcı olur ve kompresördeki herhangi bir sorunun belirlenmesine olanak tanır.

Her buji değişiminde en son ECM kalibrasyonunu kontrol etmek de önerilir. Bu kalibrasyonlar genellikle yılda bir veya iki kez serbest bırakılır. Bir filo dizel motorları güncellemek için yazılım araçlarına zaten yatırım yapmışsa, aynı araçlar doğal gaz motorları için de kullanılabilir.

Doğal gaz motorlari i̇çi̇n öneri̇len bakim araliklarina uymak çok önemli̇di̇r
Doğal gaz motorları, eksik servis aralıkları, özellikle yağ tahliyeleri söz konusu olduğunda dizel motorlar kadar bağışlayıcı değildir. Cummins, motor saatlerinin veya millerin kullanıldığı birincil ölçüm olsun, doğru aralıkların karşılanmasını sağlamak için motordaki zamanı izlemenin en iyi yolu hakkında filoları eğitmek için yıllar boyunca önemli çaba sarf etti.

CES 20092 spesifikasyon yağı, buji ateşleme motorları için önerilen yağdır ve Cummins ve Valvoline'ın ortak çabasının bir sonucudur. Bu yağ dizel, doğal gaz ve benzinli motorlarda kullanılabilir.

Önerilen servis programına göre bujilerin değiştirilmesi de önemlidir. Montaj sırasında bujilerin temizliğinin korunması ve doğru tork kullanılarak tak edilmesi dikkat edilmesi gerekir. Her motor için kapsamlı bir şekilde test edilmiş ve onaylanmıştır olarak yalnızca üretici onaylı bujiler kullanılmalıdır. Satış sonrası bujilerinin emisyon sertifikalarına uygun olduğu kanıtlanmamıştır. Ayrıca yeni bujilerinizdeki boşluğu ayarlamamalı veya bir sürtünme göstergesi ile boşluğu kontrol etmemelisiniz. Yeni bir buji özellik dışında görünüyorsa, değiştirilmesi için geri getirin.

Bu bakım aralıklarına uyulmaması motor sorunlarına neden olabilir. Bunlar potansiyel olarak yanlış ateşleme, katalizörde hasar ve ateşleme bobini uzantısı, ön veya arka ana conta sızıntılarını ve hatta piston arızalarını içerir. Böyle bir sorun olması durumunda filo sahipleri bakım programlarını yeniden gözden geçirmeli ve bakımın zamanında yapılmasını sağlamalıdır.

Cummins, merakla beklenen X15N motorunu 2024 yılında piyasaya sürmeye hazır. Cummins, bu doğal gaz motoruyla, kullanıcıların aynı anda daha fazla servis etkinliğini tamamlayabilmesini sağlamak için bakım aralıklarını senkronize etmeye çalışıyor. Aşağıda X15N bakım aralıklarını bulacaksınız.

Doğal gazli araç tesi̇sleri̇ ve mekani̇kleri̇
Doğal gazlı araçlara hizmet veren tesisler, olası güvenlik tehlikelerini önlemek için özel güvenlik önlemleri gerektirir. Havalandırma, yol kontrolü, yer ısıtma, elektrik kabloları, ekipman kurulumu ve metan tespit ve kontrol sistemleri alınması gereken güvenlik önlemlerinden bazılarıdır. Ek güvenlik soruları için filolar yerel Temiz Şehirler koordinatörleriyle bağlantı kurabilir.

Deneyimli mekanikler, doğal gazlı araçlarda çalışmak için yalnızca ek eğitim gerektirir, çünkü bakımları geleneksel araçların bakımına benzer. Dizel ve doğal gaz motorlarının bir kombinasyonunu çalıştıran filo örnekleri vardır. Çok sayıda doğal gaz aracına sahip filolar, verimlilik için genellikle doğal gazı ve dizel bakımını ayrı tutar. Bununla birlikte, doğal gaz sistemleri için uygun güvenlik hususlarına sahip en az bir özel defne varsa, hem doğal gaz hem de dizel araç için bakım aynı tesiste mümkündür. Cummins ve Rush Enterprises arasındaki ortak girişim, Rush Kamyon Merkezleri'nin bayileri ve Cummins distribütörleri aracılığıyla müşterilere bir servis ağı sağlayacaktır. ABD ve Kanada'da 250'dan fazla lokasyonla, her iki şirketin ağı sertifikalı teknisyenler ve kapsamlı bir doğal gaz araç parça envanteri ile donatılacaktır.

Dizelden farklı olarak, doğal gaz dökülmez. Gaz halinde olan herhangi bir doğal gaz, hızla dağılır ve eldivenleri veya tulumları ıslatmaz veya yüzeylerde kalıntı bırakmaz. Bakım ekipleri, daha temiz, kurumsuz bir motor üzerinde çalışırken daha hoş bir deneyim yaşayabilir.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers