www.endustriweb.com
FNSS News

KAPLAN HİBRİT LANSMANI IDEF’TE YAPILDI

FNSS’nin IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında, 3. Salon, 311-C numaralı standında sergilediği KAPLAN HİBRİT aracının lansmanı yapıldı.

KAPLAN HİBRİT LANSMANI IDEF’TE YAPILDI

Sürdürülebilir inovasyona önem veren FNSS, yeni nesil teknolojilerin zırhlı muharebe araçları için geliştirilmesi ve bu alanda sektörde öncü olunabilmesi doğrultusunda yeni nesil tahrik sistemleri, süspansiyon sistemi, dişli kutuları ve güç aktarma organlarının özgün olarak tasarlanması ve geliştirilmesi için önemli atılımlara imza atmıştır.

2021 yılında, FNSS Ar-Ge merkezinde çalışmalarına başlanan HİBRİT Güç Grubu geliştirme projesi kapsamında ilk prototip aracın montajı tamamlanmıştır, kontrol yazılımı geliştirme ve iyileştirme faaliyetleri devam etmektedir. Kritik doğrulama testlerine 2023 yılının sonuna doğru başlanılması planlanan proje ile FNSS; ürün gamında yer alan ve gelecekte üretilmesi muhtemel paletli araç platformlarına ve modernizasyon ihtiyacı olan tüm paletli araç ailelerine entegre edilebilir, özgün bir hibrit güç grubu çözümü geliştirmeyi amaçlıyor.

KAPLAN Hibrit Güç Grubu ile yurt dışına ciddi oranda bağımlı olunan ve üretici sayısının da sınırlı olduğu paletli araç transmisyonuna güvenilir bir alternatif çözüm üretilmesi de önemli hedeflerden bir diğeri. 20 ton ağırlığa kadar olan paletli araçlar için geliştirilen bu çözüm, kullanıcı ihtiyacına göre yeni paletli araç üretim programlarına ve modernizasyon programlarına uyarlanabilmektedir. Çok yakın bir gelecekte farklı tonajlarda paletli araçlar için de yeniden boyutlandırılarak kullanılabilmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca muharebe ve keşif senaryolarında aracın kullanılmasını sağlayan sessiz sürüş, uzatılmış sessiz izleme ve yüksek enerji ihtiyacına sahip yeni nesil silah sistemlerinin eklenebilme özellikleri ile FNSS geliştirdiği yeni hibrit dizel elektrikli paletli araç tahrik sistemi sayesinde sahada üstünlük yaratmayı hedeflemektedir.

KAPLAN HİBRİT harici iletilebilir güç ve artırılmış yakıt ekonomisi ile paletli bir araç için üstün arazi performansı sunmaktadır. Araç, düşük devirlerde yüksek tork üreten elektrik motorları ve yeni hibrit tahrik sistemi sayesinde diğer paletli platformlara oranla daha hızlı ivmelenme sağlamaktadır. Bu sayede muharebe sahasında gerekli manevralar daha hızlı bir şekilde yapılarak savaş alanında kritik avantaj sağlaması hedeflenmektedir.

Projede kullanılan alt sistemlerin bir kısmı FNSS mühendisleri tarafından tasarlanırken, prototip sürecinde zaman etkin olabilmek adına kullanılan bazı ithal komponentlerin yerli alternatiflerinin geliştirmesine ise eş zamanlı olarak devam edilmektedir. Yerli olarak üretilecek olan en önemli komponentlerden biri de FNSS’ye ait özgün bir tasarıma sahip olan çapraz tahrikli dişli kutusu olup, FNSS bu sistemi geliştirebilecek teknolojik yetkinliğe sahip sayılı firmalar arasında yerini almıştır.

www.fnss.com.tr

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers