www.endustriweb.com
wenglor News

PNG//smart 1M: Yenilikçi iletişim olanakları ile güvenilir performans

wenglor sensoric group, optoelektronik sensörlerin PNG//smart ürün ailesini beşinci bir gövde yapı şekli ile genişletti.

PNG//smart 1M: Yenilikçi iletişim olanakları ile güvenilir performans

54,5 × 27 × 16 mm ölçülerine sahip benzersiz 1M tasarım artık kendini kanıtlamış 1K, 1N, 1P ve 2K tasarımların yanında üniversal gövde olarak wenglor ürün portföyünde mevcut. 1M serisi sensörler, entegre M12 yuvarlak soketli sağlam, cam elyaf takviyeli plastikten oluşan kompakt bir gövde sunar ve üç farklı çalışma prensibin ile temin edilebilir. Popüler ürün ailesinin en yeni üyesi, performans ve iletişim açısından tüm avantajları kompakt gövde ölçülerinin pratik avantajlarıyla birleştiriyor.

PNG//smart neslinin sensörleri, endüstri 4.0 sensörlerinden oluşan kapsamlı bir seridir. Örneğin hizalanmış optik eksen ve kalibre edilmiş anahtarlama noktası gibi kendini kanıtlamış avantajları tekrarlanabilir sensör performansı sağlar. PNG//smart sensörleri IO-Link 1.1 aracılığıyla iletişim kurar, ancak yeni weCon uygulaması sayesinde Near Field Communication (NFC) aracılığıyla kullanıcı dostu bir parametrelemeye de olanak sağlar.

Akıllı optoelektronik sensörler için performans ve iletişim
Şu anda beş tasarım (1K, 1N, 1P, 1M ve 2K) ve yedi adede kadar çalışma prensibi ve üç ışık türü (kırmızı ve mavi ışıklı LED, kırmızı ışıklı lazer) ile, temassız obje algılama için neredeyse her uygulama görevi yerine getirilir. İnsan gözüne zarar vermeyen lazer sınıfı 1 sayesinde üniversal kullanılabilen sensörler, örneğin robot kolları veya doğrusal eksenler gibi hareketli sistem parçaları için de uygundur. IO-Link iletişimine ek olarak, PROFINET veya EtherNet/IP™ aracılığıyla IO-Link Master üzerinden mevcut kontrol sistemlerine de entegrasyonu mümkündür. Kullanıcılar için yeni weCon uygulaması üzerinden konfigürasyon olanağı son derece konforludur: Entegre NFC arabirimi sayesinde sensörler uygulama üzerinden kolayca parametrelenebilir. Ayarlar ayrıca aynı tip sensörlere de kopyalanabilir. Buna ek olarak sensörler, potansiyometre, teach-in veya LED gösterge yardımıyla doğrudan ürün üzerinde konfigüre edilebilir.

1M tasarım – Serinin genişletilmesinden daha fazlası
1M tasarım, tıpkı bir önceki modeli olan kendini kanıtlamış M tasarım gibi kompakt ölçüleri sayesinde piyasada benzersizdir. wenglor ürün portföyünde, 1M serisinin 18 yeni PNG//smart modelinin yanı sıra pratik M gövdede başka fonksiyonel prensipler de mevcuttur: Kontrast sensörleri, baskı işaret sensörleri, parlak sensörler, enerjik cisimden yansımalı sensörlerinin yanı sıra karşılıklı sensörler, cisimden yansımalı sensörler veya fiberoptik kablo sensörleri. wenglor ürün müdürü Dr.-Ing. Dominik Heinz, “PNG//smart serisi dahilindeki fonksiyonel prensipler ve tasarımlar konusundaki muazzam seçim olanaklarının yanı sıra, müşterilerimize bu tasarım kapsamında büyük bir ürün çeşitliliği de sunuyoruz” diye açıklıyor.

Kompakt plastik sensörler, hem iki yan geçiş deliğiyle iki yandan hem de opsiyonel olarak aksesuarlarla üst taraftan sabitlenebilir. Heinz, “Sensörler bu şekilde çok kolay bir şekilde değiştirilebiliyor ve yine de esnek bir şekilde monte edilebiliyor” diyerek devam ediyor. Ön optik ünite, eğimli bir PMMA penceresi ile korunur. Ön tarafta “Spacer” olarak adlandırılan IP67/IP68 koruma sınıfına sahip özel gövde tasarımı sayesinde ön cam ayrıca korunur ve sıvılar kalıntı bırakmadan boşalabilir.

Öne çıkan özelliklere genel bakış

  • Kompakt tasarım (54,5 × 27 × 16 mm, özel yuvarlak soketler)
  • Sağlam, cam elyafı ile güçlendirilmiş plastik gövde
  • Doğrudan gövdeye entegre edilen M12 yuvarlak soket
  • NFC üzerinden konfigürasyon
  • IO-Link 1.1
  • Üç farklı fonksiyon prensibi
  • Potansiyometre veya teach-in modelleri
  • Birbirinden bağımsız iki anahtarlama çıkışı
  • IP67/IP68 koruma sınıfı
  • QR kodlu basılı tip etiketi

Bağlantılar
PNG//smart 1M hakkında daha fazla bilgi

www.wenglor.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers