www.endustriweb.com
Dormer Pramet

Karbür matkapların daha yüksek ve daha güvenilir performans sunma nedeni

Talaşlı imalat endüstrisinde son birkaç yılda büyük değişiklikler yaşanmıştır. Daha kaliteli, daha güvenilir ürünlere olan talep sürekli artmaktadır ve üretici firmaların buna yanıt vermesi gerekmektedir.



Yakın zamanda Dormer Pramet, ekonomik delik açma uygulamasını yeni seviyelere taşıyan benzersiz özelliklere sahip çok amaçlı karbür matkap neslini pazara sundu.

Kalite ve Güvenilirlik
Dormer marka ürün grubu içindeki benzersiz Dormer Pramet Force X ve Force M ürünleri, sürekli olarak inceltilmiş web ve yuvarlatılmış kenar tasarımı ile benzersiz helis kanalı yapısına sahiptir, bu sayede üstün talaş kaldırma oranı sağlar ve yeniden bileme işlemini kolaylaştırır. Matkaplar, titiz kenar hazırlığı, güçlü dış köşe tasarımı ve hatta hasar öngörüsü sayesinde delik kalitesini iyileştirir ve güvenilir bir uygulama sağlar.

Bu modern matkaplar, mikro taneli karbür alt tabakaya ve TiAlN kaplamaya sahiptir. Bu özellik, yüksek aşınma direnci sağlar ve takım ömrünü uzatır, bu sayede matkaplar çok sayıda tezgah tipinde paslanmaz çelik, alaşımlı çelik veya dökme demir gibi çok çeşitli malzemelerde kullanım için uygundur.

Dormer R100/R120, genel mühendislik uygulamaları için tasarlanmış, 120° uç açısına sahip, parlak finiş sunan başlangıç seviyesi için uygun otomatik merkezlemeli karbür matkaplardır. Serinin kullanıldığı en tipik sanayi iş dalı genel mühendisliktir. Matkaplar, CNC tezgahlardan sütunlu matkap tezgahlarına ve daha yumuşak malzemelerde elle yapılan uygulamalara kadar birden fazla uygulama ve malzeme için kullanılabilir.

Force X, Force M ve R100/R120 matkaplarını benzersiz yapan özellik nedir?
Dormer Pramet'in Saha Yöneticisi Tom Berrill, ana avantajlarını şöyle özetliyor. Diyor ki: “R100 ve R120, HSS'den daha yüksek performans arayışında olan ancak birinci sınıf yüksek performanslı matkap için gereken bütçeye sahip olmayan kullanıcılar için mükemmel bir seçimdir. Force X serisi, mükemmel performans ve fonksiyonellik sunar. Çapraz malzeme matkabı olması nedeniyle, genel mühendislik tezgah imalathanelerinde fasonculuk hizmeti vermek için çok uygundur.”

Dormer Pramet'in Ar-Ge Gözetmeni Luiz Junior şunları ekliyor: “R100/R120 matkaplar bizim “4x4 aracımız”dır. Bu karbür takımı uygulama yönteminiz fark etmeksizin, yüksek performans ile konvansiyonel HSS matkabın çok yönlülüğüne sahip olacaksınız. Hayatınızda hız ve doğruluk istiyorsanız, Force serisi sizin için ideal bir çözümdür. Yarış arabaları gibi, devir sürelerini azaltmanıza ve verimliliği artırmanıza yardımcı olmak için kaynaklarınızın çoğunu seçerek ayıklamak üzere üretilmiştir.”

Üstün endüstriyel performans
Genel mühendislik, geniş bir işleme uygulamaları yelpazesini kapsar. Müşteriler genellikle, çok sayıda malzeme için uygun, yüksek esnekliğe ve çok yönlülüğe sahip standart takımlara yönelir. Son derece güvenilir, hızlı ve erişilebilir bir çözüme yönelik beklentileri vardır. Force X ve Force M matkapları bu kriterleri karşılar.

Müşteriler, genellikle CNC işleme becerisine sahip ikinci veya üçüncü kademe yan sanayi üreticileridir. Bu şirketlerin çoğu tasarım, mühendislik ve inşaat sektörüne yönelik çeşitli parçalar ile çalışmaktadır.

R100/R120, müşteriler tarafından en sık mühendislik segmentinde çok sayıda farklı uygulama sunan bakım, onarım ve uygulamalarda (MRO) kullanılır. Bakım, onarım ve uygulamalarda (MRO) önemli bir nokta, havacılık, otomotiv, enerji mühendisliği, gıda ve inşaat gibi sektörler için ekipmanı, montaj hatlarını veya tezgahları çalışır durumda tutmaktır.

MRO uygulamaları arasında delik işleme, diş açma, frezeleme, raybalama, konik havşa açma ve çapak alma yer alır. R100/R120 ürünleri güvenilir ve optimum bir çözüm sunar.

Dormer Pramet Global Ürün Yöneticisi David Risk şunları ekliyor: “R100/R120, sürekli güvenilir performans ile mükemmel takım ömrü sunan başlangıç seviyesi için uygun genel amaçlı karbür matkaplardır. Genellikle genel mühendislik ve bakım alanlarında hem tezgah üstü delik delme hem de CNC tezgah uygulamalarında kullanılır ve tüm sanayi iş dallarında küçük adetli üretimler için mantıklı bir seçimdir.

“Force X ve Force M serisi ise içten kesme sıvılı veya kesme sıvısız, yüksek performanslı kaplamalı karbür matkaplardır ve çok düşük devir süreleri sunar. CNC uygulamalarında büyük adetli, yüksek hacimli üretim işlemleri için mükemmel seçimdir ve genellikle genel mühendislik, uçak gövdesi ve montajı ve kalıpçılık endüstrilerinde kullanılır.”

Force X, Force M ve R100/120 matkaplar veya Dormer Pramet hakkında daha fazla bilgi ve detaylı açıklamalar ile veriler içeren broşürler için www.dormerpramet.com/solid-carbide-drills adresini ziyaret edin.


Karbür matkapların daha yüksek ve daha güvenilir performans sunma nedeni
Force X


Karbür matkapların daha yüksek ve daha güvenilir performans sunma nedeni
Soilid Carbide
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers