www.endustriweb.com
Parker News

Parker, endüstriyel küresel ve iğne vanalar için ISO 15848-1 C Sınıfı düşük emisyon sertifikası aldı

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri olan Parker Hannifin, ISO 15848-1 C Sınıfı'na uygun şekilde test edilen vana serisini tanıttı. Bu standart, endüstriyel vanalardan kaynaklanan kaçak emisyonların ölçüm, test ve kalifikasyon prosedürlerini tanımlar.

Parker, endüstriyel küresel ve iğne vanalar için ISO 15848-1 C Sınıfı düşük emisyon sertifikası aldı

C Sınıfı vanalar, daha katı olan A ve B Sınıfı kaçak debisi tanımlamalarına yönelik Parker'ın mevcut çözümlerini tamamlarken müşterinin yatırım ihtiyacını da en aza indirir.

Kimya, petrokimya veya doğal gaz sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler açısından, endüstriyel vanalardan kaynaklanarak atmosfere salınan emisyonları en aza indirmeye çalışmanın nedenleri arasında çevreyle ilgili hedefler, resmî düzenlemeler ve tesis/işçi güvenliği sayılabilir. Bağımsız bir test merkezi, standarda uygun şekilde yapılan tüm fabrika testlerini izlemiş ve onaylamıştır.

ISO 15848-1 C Sınıfı sertifikasını alabilmesi için, vananın önceden tanımlanan işlem sayısı (döngü) boyunca kaçak debisinin belirli bir değerin altında kalması gerekir. Ayrıca, vana önceden tanımlanmış sıcaklık dalgalanmalarına maruz kalırken de bu limit içerisinde kalmalıdır. Hem Parker Hi-Pro küresel vanalar hem de H serisi iğne vanalar, bu ölçütleri karşılamıştır ve artık ISO 15848-1 C Sınıfı sertifikasına sahiptir.

Hi-Pro küresel vana, -50°C'lik test sıcaklığında 205 döngülük testi 1,2 x 10-6lık gövde sızdırmazlık sistemi kaçak debisi ve +160°C'lik test sıcaklığındaki 205 döngülük testi de 1,0 x 10-6lık gövde sızdırmazlık sistemi kaçak debisi elde ederek başarıyla tamamlamıştır. H serisi iğne vana ise oda sıcaklığında 205 döngülük testi başarıyla tamamlayarak 2,0 x10-6lık bir gövde sızdırmazlık sistemi kaçak debisi elde etmiştir. Her iki vana da test medyası olarak Helyum kullanılarak test edilmiştir.


Parker, endüstriyel küresel ve iğne vanalar için ISO 15848-1 C Sınıfı düşük emisyon sertifikası aldı

Parker'ın yüksek performanslı Hi-Pro C Sınıfı küresel vanaları, 414 bara ulaşan tam soğuk çalışma basınçları sunarak %100 sızdırmaz kapanma ve sürekli tekrarlanabilen performans sağlar. Vananın sahip olduğu gerçek anlamda iki parçalı ve kalite güvenceli tasarım sayesinde, gövdeden kaçak riski en aza indirilmiştir. Bu kalite, güvenilirlik ve değerin aynısı, düşük debili uygulamalardaki çok çeşitli medyalar için debiyi hassas şekilde düzenlemeye olanak tanıyan Parker'ın H serisi C Sınıfı iğne modeli el vanalarında da sunulmaktadır. Standart olarak, %100 sızdırmaz kapanmayı sağlamak için iğne vanalarda metalden metale yuvalar bulunur.

Her iki vana serisinde de, Parker'ın tescilli A-LOK® (iki soketli) veya CPI™ (tek soketli) bağlantı elemanı teknolojilerinin sağladığı üstün avantajdan yararlanan tam entegre boru bağlantıları bulunur. Bu önemli teknik özellik, yalnızca hızlı montajı kolaylaştırmakla kalmaz, konik diş ve diş sızdırmazlık maddesi ihtiyacını, bunun sonucunda da haricî bir kaçak riski olasılığını ortadan kaldırır. Bu, genel tesis emisyonlarını daha da azaltabilir.

Vanaların ISO 15848-1 C Sınıfı onayını destekleyen bir başka teknik özelliği de, gövdenin etrafındaki dayanıklı conta tasarımıdır. Endüstriyel vanaların içerisinde bulunan gövde hareketli bir parçadır. Bu nedenle, hareket sırasındaki sızıntıları önlemek ve ISO 15848-1 C Sınıfı standardında belirtilen döngü sayısına ve sıcaklık dalgalanmalarına dayanmak için gövdeyi saran sağlam bir sızdırmazlık konsepti çok önemlidir.

Bu geliştirmeyle birlikte proses tesisleri, sistem entegratörleri ve doğal gaz distribütörleri, emisyonları en aza indirmeye ve güvenliği artırmaya yardımcı olan Parker'ın ISO 15848-1 C Sınıfı onaylı küresel ve iğne vanalarının avantajlarından yararlanabilir.

www.parker.com/ipd adresinden Parker'ın düşük kaçak emisyonlu vanaları hakkında daha fazla bilgi edinin.

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers