www.endustriweb.com
NSK

NSK NH serisi lineer kılavuzların avantajları, cam işleme uygulamasında açıkça görülebilir

İtalyan bir cam işleme makinesi üreticisi, NSK'nın NH serisi lineer kılavuzlarının kullanımından yararlanıyor. Düz cam ürünler için dikey bir delme ve freze makinesinde kullanılan NH30 (paslanmaz çelik versiyon) lineer kılavuzlar, son kullanıcılar için optimum performans sağlamak için zorlu çalışma şartlarınının üstesinden gelmektedir.

Düz cam ve yalıtkan cam işleme makinelerinde uzmanlaşmış üreticinin felsefesi, özel müşteri gereksinimlerini anlayarak artan yüksek performans taleplerine uygun çözümler geliştirmek ve 'yarının camını' işlemeye odaklanmaktır. Bu yaklaşım, Ar-Ge'ye sürekli ve önemli yatırımlar ve müşterilere önemli avantajlar sağlayabilecek teknolojilerin geliştirilmesini gerektirir.

Buna bir örnek, şirketin lineer kılavuzlardan özellikle yüksek yük, yüksek hassasiyet, kolay ve hatasız montaj gibi çeşitli beklentilerini içeren dikey delme ve freze makinesinin geliştirme süreciydi. Ayrıca, cam levha işlemenin kalitesi, delme veya frezeleme aletleri kullanılırken büyük ölçüde sistem kararlılığına bağlı olup; soğutma suyu ve cam parçacıklarının karışımı, yatay ray kılavuzları için korozyon sorunları ortaya çıkartabilir.

Teknik ve ticari görüşmelerin yanı sıra küçük prototipler üzerinde yapılan testlerin ardından NSK, şiddetli korozyona dayanacak paralel eksenli NH30 (paslanmaz çelik versiyonu) yatay lineer kılavuzları önerdi. Sağlam tasarım konfigürasyonu ve başarılı bir test aşaması sonucunda bu rojede NSK ürünleri tercih edildi.

NSK NH serisinin paslanmaz çelik versiyonu, standart NH versiyonlarıyla aynı yükü sağlamak için özel bir kaliteye sahiptir: malzeme sertleştirilebilir, bu da onu NSK'ya özgü bir hale getirir. Bu faktör, cam tozunun çizme etkisinin standart bir kaplamayı hızla aşındıracağından dolayı kullanmanın gerçekçi olmadığını bilen müşteri için oldukça çekiciydi.

En uygun lineer kılavuz tedarikçisinin seçiminde son bir husus, NSK'nın resmi İtalyan distribütörü Veneta Bearings oldu. Müşteri, Veneta'yı kullanarak zincirler, kayışlar, kremayerler ve pinyonlar gibi NSK'nın ürün portföyünün bir parçası olmayan yan ürünlerin paralel tedarikinden faydalanabilir. Bugün müşteri, NSK'nın teknik deneyiminin ve resmi dağıtım kanalı aracılığıyla güçlü bir ticari işbirliğinin birleşiminden yararlanmaktadır.

NSK NH serisi lineer kılavuzlar, cam delme ve freze makineleri kullanıcıları için yüksek üretkenlik ve güvenilir operasyonlar sağlamaya yardımcı olur


NSK NH serisi lineer kılavuzların avantajları, cam işleme uygulamasında açıkça görülebilir
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers