www.endustriweb.com
Parker News

YENI PARKER TOUGHSHIEL PLUS, ÇINKO-NIKEL KAPLAMAYI BIR ÜST DÜZEYE TAŞIYOR

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri olan Parker Hannifin, dünya genelindeki tüm boru bağlantı elemanları ve adaptörleri için yeni geliştirdiği, ToughShield Plus adı verilen, tescilli çinko-nikel yüzey kaplamasını tanıttı. Parker, bu yeni gelişme ile pazardaki çinko-nikel kaplama teknolojisini bir üst düzeye taşıdı.

YENI PARKER TOUGHSHIEL PLUS, ÇINKO-NIKEL KAPLAMAYI BIR ÜST DÜZEYE TAŞIYOR

Kaplama, optimum özellikleri ve montaj değerlerini korurken korozyonu daha ileri düzeyde önlemek için mükemmel bir dayanıklılık sağlıyor. ToughShield Plus, kırmızı renkli korozyona karşı 3.000 saate kadar dayanıklılık sağlayan akışkan güç sistemleri için piyasada bulunan ilk standart kaplama sistemidir.

Korozyonun maliyeti tüm sektörlerde önemlidir. Her gün milyonlarca bağlantı elemanı ve adaptör; gübre, çamur, hava kirliliği, tuzun yanı sıra paslanmaya neden olabilecek diğer aşındırıcı maddelere maruz kalabildikleri en zorlu müşteri uygulamalarında kullanılmaktadır. Korozyon bir kez sisteme girdikten sonra, elektromekanik bir reaksiyon olarak, mali değeri yüksek bileşenler dâhil olmak üzere tüm bileşenlere kolayca yayılabilir. Bu nedenle, korozyona karşı en dayanıklı bileşenleri kullanarak korozyonu önlemek ve sistemden uzak tutmak önemlidir. ToughShield Plus; boru bağlantı elemanları ve adaptörlerinin ömrünün uzatılması, bakımın kolaylaştırılması ve korozyonun diğer sistem bileşenlerine yayılmasına karşı dayanıklılığın artırılması ile müşterilere zamandan ve paradan tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da ekipmanın hizmet verme süresini artırır, estetik kalite endişelerini önler ve olası garanti maliyetlerini azaltır.

Parker, dünya genelindeki boru bağlantı elemanlarını ve adaptörlerini kullanan müşterilere mümkün olan en yüksek yararı sağlamak için ürün yelpazesini daha da geliştirmeye sürekli olarak yatırım yapmaktadır. Deneyimli uzmanlar, ToughShield Plus'ın en iyi şekilde geliştirilmesi için birkaç yıl boyunca, bu ideal yüzeyi ve özellikleri Parker Fluid Connectors Group'un Avrupa ve ABD'deki kendi test laboratuvarlarında ve elektrokaplama tesislerinde geliştirdi. Yeni kaplamanın temeli, altı değerlikli krom içermeyen bir katmanla pasifleştirilmiş özel bir çinko-nikel alaşımıdır. Bu yenilikçi üst kaplama, üstün sürtünme ve montaj kontrolü sağlar.

ToughShield Plus'ı test etmek için elektrokaplamaya yönelik endüstri genelinde kabul edilen yöntemler kullanıldı. Ürünü onaylamak için Nötr Tuz Püskürtme Testi (SST) ve Döngüsel Korozyon Testi (CCT) gibi prosedürler kullanıldı. Sonuç: ToughShield Plus, tuz püskürtme testinde 3.000 saat, yani ortalamanın üzerinde korozyon direnci göstererek, piyasada mevcut olan çözümlere kıyasla müşteriler için bariz bir avantaj sağlamaktadır.

ToughShield Plus; DIN ve SAE gibi önde gelen endüstri standartlarının yanı sıra RoHs, REACH ve ELV çevre standartlarına uygundur.

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers