www.endustriweb.com
Seco Tools

Seco, Müşterilerinin Karbon Ayak İzini Azaltmalarına Yardımcı Oluyor

Seco, şirketin karbon ayak izini azaltma hedefinin parçası olarak kendi ürünlerinin yaşam döngüsü analizini yapmak ve üretim süreçlerini haritalamak üzere halihazırda köklü metotlara sahiptir. Sıradaki adım, müşterilerinin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olmayı da teklif etmektir.

Seco, Müşterilerinin Karbon Ayak İzini Azaltmalarına Yardımcı Oluyor

HQ_ILL_Potential For Reducing CO2 Emissions On Processing Operations.jpg

İşleme operasyonlarında CO2 emisyonlarını azaltma potansiyelini gösteren çubuk grafik. Model; tezgah, takımlar, soğutma sıvısı ve elektrik tüketimi için karbon ayak izine yöneliktir.

Sürdürülebilirlik, Seco'nun stratejik odak alanlarından biridir ve BM Küresel Hedefleri uyarınca iklime nasıl daha iyi bir katkıda bulunulacağına dair şirketin iddialı hedefleri ve geniş kapsamda geliştirilmiş planları vardır. Şirket, kendi üretiminden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını raporlamak için yerleşik hesaplama metotları kullanmaktadır. Bir sonraki adım olarak Seco, müşterilerinin Seco ürünlerinin kullanımını optimize etmesini ve böylece iklim üzerindeki etkilerini azaltmasını sağlayacak sistemler geliştiriyor. Seco Küresel Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ted Forslund şöyle diyor: "Şirketler iklim etkilerini analiz ettiklerinde, genellikle bunu kendi üretimlerinin ve ürünlerinin geleneksel yaşam döngüsü analizlerine dayandırırlar. Ancak, takımlarımızın iklime etkisinin %70'i kullanım aşamasında gerçekleşir. Müşterilerimizin takımlarımızın kullanımını optimize etmelerine yardımcı olarak önemli kazanımlar elde edebiliriz.

Seco ve Ar-Ge departmanı, artık müşterilerin kullanım aşamasındaki karbon ayak izini hesaplamak için kullanılabilecek veri modelleri geliştirmektedir. Model, müşterinin üretim süreçlerindeki enerji tüketimi ve soğutma sıvısı kullanımı dahil olmak üzere bir takımın tüm kullanım ömrünü hesaba katar. Bu da müşterilerin süreçlerini optimize etmelerine ve iklim etkilerini azaltmalarına yardımcı olur. Seco Kesme Verisi Ar-Ge Uzmanı Dr. Sören Hägglund şöyle diyor: "Doğru seçimler yaparak, doğru kesme verilerini kullanarak ve bağımsız parçalar üretirken tek parçaya odaklanmayı önleyerek müşteriler, karbon ayak izlerini en az %20 oranında azaltabilirler. Burada amaç, farklı parametreleri değiştirerek parça üretmenin en iyi yolunu bulmaktır."

Buna yardımcı olmak için Seco'nun Ar-Ge departmanı, çeşitli üretim süreçlerini simüle etmek ve bir öğeyi üretirken işleme metodu, tezgah, strateji ve takım gibi farklı alternatifleri denemek için kullanılabilecek bir yazılım geliştirdi. Seco Kıdemli Ar-Ge Uzmanı Dr. Daniel Johansson şöyle diyor: "Örneğin belirli bir üretim sürecinde bir tezgahın veya takımın tam potansiyelinden yararlanıp yararlanmadığınızı görmek mümkündür. Tezgahın veya takımın tam potansiyelinden yararlanılmadığını görürseniz karbon ayak izini en aza indirmek için diğer seçeneklerin değerlendirilmesi faydalı olabilir."

Müşterilerin karbon ayak izlerini nasıl azaltabileceklerini kolayca görebilmeleri elbette büyük avantaj. Daniel Johansson'a göre bu birçok müşterinin de istediği bir şey. Johansson, "Sürdürülebilir üretime yönelik çok fazla talep var ancak işleme sektöründe bu çözümü uygulayan çok kişi olmayabilir." diyor ve şöyle devam ediyor: "Çözümümüzün benzersiz özelliği, kendi ürünlerimizi izleyebilmenin yanı sıra müşteri süreçlerini de dahil edebilmemiz ve onlara üretimlerindeki karbon ayak izini en aza indirme fırsatı sunmamızdır.
Otomotiv sektöründen ödünç aldığımız ve Eco düğmesi adı verdiğimiz bir terim sunuyoruz."

Sürdürülebilirlik sorunlarının yanı sıra bu çalışma, Seco'nun dijital çözümlere öncülük etme konusundaki tutkusuyla da ilişkilidir. Sören Hägglund sözlerini şöyle tamamlıyor: "Ar-Ge departmanında, gelecekte kullanılabilecek ve diğer dijital çözümler için temel taşı olabilecek teknolojileri geliştirmeye odaklanıyoruz. Çözümümüz şu anda genel kullanıma sunulmuş değil ancak uzun vadede dış kullanıma yönelik bir arabirim sunmayı düşünebiliriz."

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers