www.endustriweb.com
HURON

Mécanat Précision Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezi alıyor

Bir Euclide Industrie Group şirketi olan Mécanat Précision, Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezini hizmete açmıştır. Bu çok amaçlı makine, havacılık ve enerji uygulamalarında kullanılması planlanan parçaların kapsamlı bir şekilde işlenmesini sağlamaktadır. Frezeleme merkezinde sağladığı özel kurulumla Huron, rakipleri arasında farklı bir konumdadır. Bu hizmet karşılığını vermiştir ve Mécanat Précision önümüzdeki 20 yıl içerisinde aktif olması beklenen bir endüstriyel sermaye ürününe oldukça büyük bir yatırım yapmıştır!

Mécanat Précision Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezi alıyor
Mécanat Précision’un tesislerinde çalışmakta olan Huron MX 12 M frezeleme merkezi

Üretkenliğini arttırma ve en üst seviyeye çıkarma ihtiyacı ile hareket geçerek, Mécanat Précision 2013 yılında 1500 x 1500 x 1000 mm boyutlarına kadar olan makine parçalarını işleyebilen yeni nesil bir makine ile işleme merkezi iktisap etmeye karar vermiştir.

Mécanat Précision, 10'dan fazla imalatçı ile iletişime geçerek Huron ve diğer iki imalatçıdan şartnamelerine uygun olarak bir teklif sunmalarını istemiştir. Teknik kapasiteleri nedeniyle Huron'un MX 12 m frezeleme merkezi seçilmiştir.Fakat, Parçaların fizibilitesinin teorik açıdan onaylanmasına rağmen, bazı kapsamlı makine ile işleme çalışmaları için gerekli olan temel geometrik erişim sorunları devam etmektedir.

Mécanat Précision Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezi alıyor

 
Mécanat Précision Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezi alıyor

Merkez, hacmi 2.25 m3 oranlarına kadar çıkan parçaları işleyebilmektedir

Satış mühendisi Yvano Créma şunları paylaşmıştır: "Huron insani açıdan bir Fransız SME'sidir. Bir dağıtım ağı ile çalışmamıza rağmen müşterilerimiz ile doğrudan etkileşime geçiyoruz. Teknik ve mühendislik becerilerimizi müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre ürünlerimizi uyarlamak için kullanıyoruz. Huron'da müşterilerimizin taleplerini karşılamaya büyük önem veriyoruz. Bu yaklaşım tarzımız karar verme sürecinin tüm aşamalarında teknik destek sunmamızı ve ürünlerimizde yapılması gereken değişiklikleri eksiksiz anlamamızı sağlamaktadır."

Örneğin, Huron'un tasarım mühendisleri klasik olarak özelleştirilmiş bir döküm olan özel bir parça geliştirmiştir.

Huron'un Uygulama bölümü Mécanat Précision'a önerilen çözümünün en karışık parçaları dahi nasıl işlediğini gösteren CAD simülasyonlarının videosunu tedarik etmiştir.

Huron'un esnek ve modüler olan MX çok fonksiyonlu frezeleme merkezleri kumlamadan haddelemeye kadar tek bir kaskı işlemi ile 5-eksen ve 5-yüzlü makine ile işleme çalışmaları yapmaktadır. MX serisi güç, hız ve hassasiyeti birleştirmektedir. 4000 kg ağırlığına kadar çıkan parçaların 5-eksen işlemesini gerçekleştirmektedir, zorlu malzemeleri en kısa süre içerisinde kesmektedir ve konturları ve profilleri oldukça yüksek hassasiyet derecesi ile ulaşmaktadır.

Mécanat Précision, MX 12 M işleme merkezini motor kapaklarında kullanılan parçalar ve yapısal parçalar gibi havacılık uygulamalarında kullanılan parçalar ve yönlendirme kanat dizileri, pervaneler ve santrifüj kompresörlerinin kılavuz vanaları gibi endüstriyel gaz türbinleri oluşturmak için kullanmaktadır.

Mécanat Précision Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezi alıyor
 
Jean-Marie Jacquet—Mécanat Précision İcra Kurulu Başkanı

Mécanat Précision İcra Kurulu Başkanı Jean-Marie Jacquet şunları paylaşmıştır; "Huron'u seçmemizin nedeni rakip çözümler standart katalog önerileri sunarken, Huron'un çözümlerinin müşterilerimizin ihtiyaçlarına yakın bir şekilde tasarlanmış olmasıydı. Yılın başında makineyi işleme aldığımızdan beri her şey yolunda gidiyor. Huron ince ayar ve alet kartuşu ile kontrol yazılımını bütünleştirmek için gereken teknik desteği sağladı. Yatırım aynı zamanda bu boyutlardaki parçaların işleme kalitesini arttırmamızı ve böylece marka imajını geliştirmemizi sağlamıştır. Altyüklenici bir işleme şirketi olarak, teknik kapasitemiz bizi alternatif bir üretim kaynağı veya tek üretim kaynağı olarak gören müşterilerimiz ile eşit düzeyde olmalıdır. Artık yüzde birlik orana en yakın şekilde 2.2 m3 ölçeğinde parçalar yapıyoruz. Örneğin, müşterilerimiz özellikle kaba dökümlerden havacılık ve diğer tür parçalar oluşturmak için kullanılan otomatik tarama işlevini beğenmektedirler. Makina belirli noktaları taramakta, dengelemeyi tanımlamakta ve işlemeyi gerçekleştirmektedir. Bu da müşteri tabanımızı genişletmemizi ve makinede gerçekleştirilen süreçleri insan hatasına karşı korumamızı sağlamaktadır. Bir parça 50€ ve 100,00€ arasında bir maliyet çıkarabilir ve hatta türünün tek örneği olabilir. Herhangi bir hatayı göze alamayız! Prototiplerin ve düşük hacimli işlemlerin simülasyonundan üretimine kadar her bir aşama ile ilgilenen eksiksiz bir üretim hattımız var."

Mécanat Précision Huron MX 12 M 5-eksen frezeleme merkezi alıyor


Bir Euclide Industrie Group şirketi olan Mécanat Précision

1998 yılında kurulan Mécanat Précision tescilli sermayesi 300.000 € olan yalınlaştırılmış bir anonim şirkettir (SAS). 6.5 milyon € ciro yapmakta ve 49 çalışan istihdam etmektedir. Mécanat Précision %90'ı Fransa ve yurtdışında önemli isimlerden oluşan 40 düzenli müşterinin ortağıdır. Şirket sert metallerden (titanyum, Inonel, paslanmaz çelik vb.) yapılan prototipler ve kısa vadeli parçalar alanında uzmanlaşmıştır. Haftada beş parça işlenmekte ve tesislerinde kurulmuş olan ve 48 çalışanın kullandığı 20 makine bulundurmaktadır. Mécanat Précision iki adet diğer makine ve binayı içeren 1.8 milyon € tutarındaki yatırım projesini tamamlamıştır. Şirketin büyümesine yardımcı olmak için, proje Fransa’nın Limousin bölgesi tarafından müştereken finanse edilmiştir.

Mécanat Précision ve Moreton'dan oluşan Euclide Industrie Group (www.euclide.pro) 14 milyon € ciro oluşturmakta ve toplam 100 kişi istihdam etmektedir. Aile şirketi olan grup özellikle enerji (Cameron, Dresser-Rand, Alstom, GE, vb.), havacılık (Snecma, Techspace, Turbomeca, Messier-Bugatti-Dowty, vb.), madencilik (Metso, vb.) ve makine işleme (Comau, NTN-SNR, vb.) endüstrilerinde önemli isimlere hizmet sunmaktadır. Orta boyutlu ekipman ve parçalar, sert metaller, prototipler, kısa ve orta üretim çalışmalarını ve yineleyen parçalar için, ısıl ve yüzey işlemleri de dahil olmak üzere tam veya kısmi işleme ve kurulum hizmetleri sunmaktadır. 100 - 2500 mm kapasitelerine sahip paralel ve dikey torna tezgâhlarını ve 5-eksenli işleme makinesi merkezini de içeren 28 makinelik bir kurulum merkezi işletmektedir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers