www.endustriweb.com
NSK

NSKHPS rulmanlarını tercih eden çelik fabrikaları büyük tasarruf sağlıyor

Düz rulmanları NSK'nin NSKHPS model oynak makaralı rulmanları ile değiştiren bir çelik fabrikası, aktarma kirişinde altı rulman arızasının önüne geçerek bu yıl tam 15.556€ tasarruf sağladı.

Aktarma kirişi, çelik fabrikalarında kullanılan, soğumakta olan ürünlerin dikey olarak başka bir noktaya taşınmasını sağlar. Söz konusu çelik üretim fabrikasında, aktarma kirişinde kullanılan düz rulmanlar, zorlu çalışma ortamı (dış mekân) ve yüksek yük sebebiyle yılda yaklaşık altı kere bozuluyordu.

Rulman değişimi, makine bakımı ve üretim kaybının sebep olduğu yüksek giderler nedeniyle fabrika, NSK'nin uzmanlığına ve AIP Değer Katma Programına başvurdu.

NSK'nin uzman ekibi gerekli incelemelerde bulunduktan sonra arızaların azalmaya ve üretim kapasitesinde artışa gidilebilmesi için aktarma kirişinde, zorlu çalışma koşullarına uyum sağlayabilen ve ağır yükler ile sorunsuz bir şekilde kullanılabilen yuvarlanma elemanlı rulmanların tercih edilmesini önerdi. Kullanılması önerilen ürün ise NSKHPS oynak makaralı rulmanlardı.

NSKHPS rulmanların gösterdiği başarılı performans sayesinde bir yıllık gözden geçirme süresi boyunca aktarma kirişinde herhangi bir arıza gözlemlenmedi. Hem kir girişi hem de yağlama ihtiyacı ciddi ölçüde azaldığı için süreç boyunca bakım ekibinin müdahale etmesi gereken hiçbir arıza yaşanmadı ve fabrikanın büyük oranda tasarruf etmesi sağlandı.

Bu tasarrufun yıllık değeri 15.556€'yu buldu. Ayrıca ortalama kullanım ömrü 7,2 yıl olan NSKHPS oynak makaralı rulmanlar sayesinde zaman içerisinde çok daha büyük tasarruflar sağlamak mümkün.

Son teknoloji ile üretilen NSKHPS oynak makaralı rulmanlar, çelik fabrikalarında gerçekleştirilen malzeme yükleme işlemi gibi yüksek hızda ve ağır yükler ile gerçekleştirilen işlemlerde kullanılmak için idealdir. Hatta NSK'nin en yüksek yük taşıma kapasitesine sahip olan (en yakın muadilinden %25 daha fazla) bu oynak makaralı rulmanlar sayesinde makine ve ekipman OEM'leri bazı uygulamalarda daha küçük ürünler seçebilir. Bunlara ek olarak, bu rulmanlar 200°C'e kadar sıcaklıkta sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor.

Tercihe göre çelik veya pirinç kafes ile sunulan NSKHPS oynak makaralı rulmanlar, muadili standart rulmanların kullanım ömrüne kıyasla çok daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir, böylece bakım maliyetlerini azaltırken verimliliği de artırır. Delik çapları 40 ila 260 mm arası değişen ürünlerimiz mevcuttur.

1) Aktarma kirişi, çelik fabrikalarında, soğumakta olan ürünlerin dikey olarak başka bir noktaya taşınmasında kullanılır


NSKHPS rulmanlarını tercih eden çelik fabrikaları büyük tasarruf sağlıyor

2) NSKHPS oynak makaralı rulmanları, yüksek hız ve ağır yük işlemlerinde kullanmak için idealdir
 

NSKHPS rulmanlarını tercih eden çelik fabrikaları büyük tasarruf sağlıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers