www.endustriweb.com
Kennametal

Kennametal, Yeni PCD Takımlar serisini tanıttı

Yuvarlak şekilli çok kristalli elmas uçlu takımlar, alüminyum işlemede kısa sürede işleme özelliği sayesinde yüksek verimlilik sağlamaktadır.


Kennametal, alüminyum işlemede karbür takımlardan 10 kata kadar daha yüksek verimlilik sağlayan yeni bir yuvarlak şekilli PCD (çok kristalli elmas) uçlu takım serisini piyasaya sürdü. Yeni matkaplardan, raybalardan ve parmak frezelerden oluşan takım serisi, çok aşındırıcı alüminyum alaşımlarda bile çok kısa sürede işleme özelliğine sahip olduğundan olağanüstü takım ömrü ve aşınma direnci sağlamaktadır.


Kennametal, Yeni PCD Takımlar serisini tanıttı
50 mm'ye kadar çaplarda geniş bir PCD (çok kristalli elmas) uçlu parmak freze grubu standart olarak mevcuttur.

Kennametal Ürün Müdürü Michael Hacker, “Yeni yuvarlak şekilli PCD (çok kristalli elmas) uçlu takım serimiz, müşterilerimizin atölyede daha fazla verimliliğe erişebilmeleri için alüminyumu önemli ölçüde daha hızlı işlemesini sağlıyor,” diyor. Delme ve raybalama işlemlerinde, bu takımlar sürekli olarak 3.000 Yüzey ilerleme/dk.(SFM) 'ye varan kesme hızlarında çalışıyor. Frezeleme işlemleri, PCD olmayan takımlardan çok daha yüksek olup 20.000 Yüzey ilerleme/dk.(SFM) gibi inanılmaz hızlara erişebilmektedir."

Uzun takım ömrü, yüksek verimlilik kazanımları

İçten soğutmalı takım özelliği sayesinde soğutma yetenekleri ve az miktarda yağlamaya uyumlu bir arayüz ile bu yuvarlak şekilli PCD (çok kristalli elmas) uçlu takımlar hem kaba hem de hassas son işlemeler için idealdir.

Son derece keskin kesme kenarları ve düşük sürtünmeli sırt boşluğu yüzeyleri, kesme kenarındaa talaş yapışması ile ilgili endişeleri ortadan kaldırır. Düşük sürtünmeli işleme, raybalama gibi hassas son işlemede de mükemmel yüzeylerin oluşmasını sağlar. Geleneksel karbür takımlardan çok daha üstün olup 0,6–1,2 (μm) mikron, (20–47 μ-inç) yüzey pürüzlülüğü elde edilebilir.

PCD (çok kristalli elmas) KD1410 kalite, daha uzun takım ömrü sağlar ve özellikle motor blokları ya da silindir kafaları gibi otomotiv parçaları üretiminde kullanılan yüksek silikon içerikli alüminyum malzemede fayda sağlar.


Kennametal, Yeni PCD Takımlar serisini tanıttı
Yuvarlak şekilli PCD (çok kristalli elmas) uçlu takım sunumu 42 mm çapa kadar modüler raybalama kafaları dahil olmak üzere bir dizi delik açma ve delik işleme seçeneğini kapsar.


Sunulan özelliklere bir bakış

PCD (çok kristalli elmas) uçlu parmak freze serisinin özellikleri:
-6 mm'den 50 mm'e kadar çap aralığında takımlar
-50 mm'ye kadar kesme derinlikleri
-Merkezden kesme, kaba işleme ve hassas son işleme geometrileri
-Çeşitli eğim açıları.

PCD (çok kristalli elmas) uçlu matkabın özellikleri:
-6 mm'den 20 mm'e kadar çap aralığında 0,5 mm'lik artışlı
-5 x D'ye kadar delme
-İnç ve metrik ölçüler

PCD (çok kristalli elmas) uçlu raybalama ürün grubu ile sunulanlar:
-6 mm'den 20 mm'e kadar çap aralığında 1 mm'lik artışlı
-Açık delik ve kör deliklerde kullanılan tipler
-42 mm'ye kadar daha büyük çaplar için KST kavramalı PCD (çok kristalli elmas) uçlu modüler raybalama sistemi mevcut.

Hacker, "Bu yuvarlak şekilli PCD (çok kristalli elmas) uçlu takımların birçoğu, kısa sürede üretim özelliğinden ödün vermeksizin belirli müşteri gereksinimlerine uyum sağlayacak şekilde de değiştirilebilir" diyor. "Kennametal, bu teknolojiyi alüminyum işlemede maliyet açısından rekabetçi ve son derece verimli bir çözüm arayan her üreticiye hazır duruma getirerek sunmak için otomotiv endüstrisindeki PCD (çok kristalli elmas) uçlu takımlama konusundaki onlarca yıllık deneyiminden yararlanmaktadır."

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers