www.endustriweb.com
ARC INFORMATIQUE

Northern Rockies Yerel Belediyesi SCADA’sını Bütün Su ve Atık Su Arıtma Operasyonları için Geliştiriyor

Kuzeydoğu Britanya Kolombiyası’nın Northern Rockies Bölgesi önemli bir doğal kaynak, miras ve kültürel özellik zenginliğine ve çeşitliliğine sahiptir. Son kırk yılda bölge çeşitli kaynakların ve kalkınma faaliyetlerinin artışı ve azalışı nedeniyle yükselme ve alçalma döngülerinden geçmiştir. Northern Rockies Yerel Belediyesi, Fort Nelson ve First Nation halklarını petrol ve gaz endüstrisi ve eyalet devlet kurumlarına bağlayacak bir iş ortaklığı olan Horn River Şeyl Gazı Gelişimi gibi ilgi çekici gelişim önerileri olmuştur.

Northern Rockies Yerel Belediyesi SCADA’sını Bütün Su ve Atık Su Arıtma Operasyonları için Geliştiriyor
Su Arıtma Sisteminin Yapısı
Bu ortaklık yararına, bir pompa dairesi ağından ve diğer tesisatlardan oluşan Nortern Rockies Yerel Belediyesi su ve atık su arıtma tesisleri 5,000 kişilik nüfusuna hizmet etmenin yanı sıra petrol ve gaz dağıtımı ile ormancılık ve madencilik faaliyetlerini yürütmek için gereken arıtılmış suyu üretmektedir. Şebeke suyuna dahil olmayanlara ve petrol/gaz dağıtımındaki hidrolik kırılma gibi operasyonlara su taşıyan kamyonlara su sağlayan toplu su istasyonlarına sahiptir.

Northern Rockies Yerel Belediyesi’nde bir Elektrik ve Otomasyon Uzmanı olan Michael Ferguson, “Fort Nelson, günlük konut ve endüstri kullanımı için ortalama 400 m3 (14,125.9 metreküp) arıtılmış su sağlayan tamamen otomatik bir toplu su istasyonuna sahiptir. Bu istasyon, akış totalizasyonunun izlenmesini, ısı izleme ve kazan sistemlerinde alarm verilmesini ve dağıtılan sudaki klor kalıntı seviyelerinin yönetilmesini kolaylaştırmakta ve belediyelerin SCADA sistemine tamamen entegre edilmiş durumdadır” diye konuştu.

Ferguson’a göre, belediye geçenlerde Siemens’in artık eski ürünü olan FactoryLink’ten SCADA sistemleriyle kullanmak için PcVue’ye geçiş yapmıştır. Aynı zamanda Fort Nelson’ın SCADA sisteminin bir 900 MHx IP Radyo ağında iletişim kuran çeşitli pompa ve çekme istasyonlarında 22 Motorola ACE RTU’su içerdiğini de dile getirmektedir. Ferguson, “Birincil ve yedek şekilde yapılandırılan iki Motorola IP Ağ Geçidimiz (Ace3600 platformunun) var. IP Ağ Geçitleri alan RTUları ile yönetim Sunucuları arasındaki aracı bağlantıdır (aynı zamanda da yedek olarak yapılandırılır). Sunucularımız Belediyelerin Su Arıtma Tesisinde bulunmaktadır” dedi.

Katma değerli pazarlayıcı (KDP) CTH Sistemleri yardımıyla, gelişmiş bir çoklu ölçüm ve iletişim yazılımı olan, CTH Sistemlerinin IM-SCADA™’sıyla sorunsuz bir şekilde entegre olan donanımdan bağımsız PcVue SCADA paketini seçtiler. “CTH Sistemleri PcVue’ye hızlı bir geçişin yapılmasına imkan tanıyan kilit bir bileşen sağlamıştır (IM-SCADA Sürücü Yazılımı)” diye konuştu.

CTH Sistemleri, Northern Rockies uygulamalarına daha güvenli ve sağlam bir SCADA mimarisi sağlamak için PcVue’nün Smart Generator adlı uygulama oluşturma aracını kullanmıştır. PcVue ve CTH’nin IM-SCADA yazılımı geçmiş veri tabanlarının yanı sıra bu sunuculara dayanmaktadır.

Fort Nelson Tesisi: İlk ve Tek Kaynak Belediyesi
Bu Fort Nelson tesisi aynı zamanda British Columbia’nın endüstriye, yerel sakinlere ve işletmelere hizmet veren ilk ve tek “Kaynak Belediyesi”dir. Eyaletin %10’undan fazlasını kapsar ve Horn River Şeyl Gazı Gelişiminin çoğunluğunu içerir. Ferguson; belediyelerin su ve atık su arıtma altyapısının elektrik sistemlerini, süreç kontrolünü, otomasyonunu ve iletişim bileşenini yönetmektedir.

Şu anda Fort Nelson’ın SCADA sistemi yaklaşık 8,000 etiketi yönetmektedir. Atık su akıntısını arıtmaya yönelik yeni bir UV dezenfektasyon istasyonu gibi süregelen kapital projeleri ile sistem büyümeye hazırdır. Fort Nelson’ın su arıtma işlemi Alaska Otoyolu köprü geçişinin aşağı akışı olan Muskwa Nehri’nden ham su çekilmesi ile başlar. Belediyelerin ham su rezervuarlarının doldurulmasına dahil olan pek çok kritik süreç mevcuttur. Muskwa Nehri’nden ilk ham su pompalaması aşırı yüksek basınçla başa çıkılması ve değişken akış oranlarının kontrol edilmesine yönelik PID kontrolü ile çok aşamalı pompalamayı gerekli kılar. Ferguson, “Su arıtma süreci bizim için statik bir süreç değil. Bulanıklık, renk ve organik maddeler gibi işlem değişkenleri hava olayları gibi şeylerden etkileniyor. Mesela bir kere ham su pompaladığımız nehrin etkilendiği bir toprak kayması yaşadık” diyor.

Northern Rockies Yerel Belediyesi SCADA’sını Bütün Su ve Atık Su Arıtma Operasyonları için Geliştiriyor

Önleyici Bakıma Yönelik Rapor ve Trend Oluşturma
CTH, belediyenin ‘FlowWorks’ adında bir rapor ve trend oluşturma servisine CSV dosyaları şeklinde veri aktarmasına imkan tanıyan bir mühendislik desteği sağlamıştır. FlowWorks, gelen verileri zaman ağırlıklı ortalama alma, belediyelerin operasyon dışı personelinin trendleri görüntülemelerine izin verme ve rapor oluşturma gibi çeşitli algoritmalarla koşullar. Buna ek olarak CTH, IM-SCADA sürücüsün içsel bir özelliği olarak gerçek zamanlı ve tarihsel bir trend sağlamıştır. Bu özellik, operasyonların en iyi şekilde nasıl optimize edileceğine yönelik karar vermek için gereken verileri sunar.

Ferguson, Fort Nelson’ın su ve atık su SCADA sisteminin potansiyelini geliştirmek için çalışmaya devam ederken, aynı zamanda PcVue’yü iş emri sistemleri gibi diğer yönetim uygulamalarına entegre etmeyi planlıyor. Ferguson, “Sorumlu yönetim ve önleyici bakım felsefemizin amacı SCADA, PDAlar, iş emri uygulama yazılımı gibi sistemleri ‘bir araya getirmektir” diyor.

Şimdilerde Ferguson pompa çalışma süreleri ve yıpranan mühürleri vb. gösteren basınç değişikliklerine dayanılarak otomatik olarak geliştirilen iş emirleri üretmek için çalışmalar yapıyor. Buna ek olarak, şu anda IM-SCADA sürücüsünün en son sürümünün kullanılması yoluyla mümkün olan, alarmlar, basınç ve iPhone gibi bir mobil cihazdaki seviyeler gibi sistemleri görüntüleyebilme yetisine sahip olmak istiyor.

Şu anda, bir pompa dairesinde veya belirli kritik değerlerde ek bilgiler gerekirse bir operatörün gerekli bilgiyi almak amacıyla bir açılır pencere açmak için kolayca simgeye tıklayabilmesi için PcVue yapılandırılmış açılır pencerelerle birlikte site başına bir kopyaya sahip olacak şekilde yapılandırılmıştır.

PcVue, Fort Nelson’ın tepkisel onarım ve beklenmedik ekipman yenilemeyi azaltma çabasına katkıda bulunacaktır. Bu, sorunların başlangıç aşamasında alarm verme ve işlevselliği raporlama yoluyla gerçekleştirilebilir. Tamamen otomatikleştirilmiş bir SCADA sisteminin kullanımı, büyüyen bu belediyenin sağladığı su ve atık su arıtma hizmetlerindeki aksama süresinin önlenmesinde esastır.
 
Northern Rockies Yerel Belediyesi SCADA’sını Bütün Su ve Atık Su Arıtma Operasyonları için Geliştiriyor

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers