www.endustriweb.com
ARC INFORMATIQUE

Dresden St.Joseph-Stift hastanesi bina kabuğunu koruyan ağ bağlantılı bir çözüme güveniyor. Fakat bundan fazlası da var

Çoklu hizmet platformları için izole bir çözüm.

Dresden St.Joseph-Stift hastanesi bina kabuğunu koruyan ağ bağlantılı bir çözüme güveniyor. Fakat bundan fazlası da var
(St. Joseph-Stift hastanesi /Stefanie Albrecht and Elke Johna)

Dresden'deki St. Joseph-Stift hastanesinin teknik servis departmanı, yetkisiz erişime karşı daha fazla güvenlik sağlamakla birlikte iyileştirilmiş gözetleme ve kontrol elde etmek için, BMS üreticisi PcVue ve kapı ve pencere uzmanı GEZE'nin kanıtlanmış teknolojisine güveniyor. Orijinal olarak izole edilmiş PcVue çözümü çok amaçlı bir araç haline gelmiş bulunuyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung tarafından (Frankfurt genel gazetesi, FAZ) 2019 yılında gerçekleştirilen hastaneler derecelendirmesinde, Dresden'deki St.Joseph-Stift hastanesi “150 ila 300 yatağın altındaki hastaneler” kategorisinde ilk altıda yer aldı. Ankete katılan hastalar sadece tıbbi ve hemşirelik bakımları için memnun olmakla kalmadı, hastane aynı zamanda prosedür ve hizmet organizasyonu bakımından en iyi notları verdi. Halen 250 yatak kapasitesine sahip hastane, yılda yaklaşık 35.000 hastayı tedavi etmekte. Hemşirelerin ve sağlık personelinin tamamen hastalara konsantre olabilmesi için hastane operatörü de düzenli olarak teknik altyapıya yatırım yapıyor. PcVue ve GEZE'nin yeni kapsamlı kontrol teknolojisi çözümü ise bunun en iyi örneği.

Öncesinde binanın kapı ve kilit otomasyonu için mevcut bir dahili telefon sisteminin görselleştirme ve kontrol fonksiyonu kullanılmaktaydı. Özellikle heterojen bir alan katmanı ile veri değişiminin programlanması ve standardizasyonu ile ilgili daha fazla gereklilik nedeniyle, kapsamlı bir izleme ve kontrol çözümüne ihtiyaç duyulmaya başlandı.

Bu çözüm, OPC, ICX ve BACnet iletişim protokolleri aracılığıyla farklı üreticilerin kapılarını ve kilitlerini birbirine bağlayan PcVue 12.0 formunda mevcut. Bu çözüm anında güçlü bir soyutlama katmanı oluşturuyor. Bu çözümü mükemmel kılan ise, GEVE kapı sistemlerinin BACnet / IP üzerinden bağlanabilmesidir. Zira PcVue yazılımı çeşitli GEZE modül tipleri için sembol ve fonksiyon blokları içeren özel bir kütüphaneye sahiptir. Bu basit entegrasyon sayesinde bağlantı sahada teknisyenler tarafından yapılabilir.

PcVue, mevcut bina topolojisi nedeniyle ihtiyaç duyulan karmaşık binaya özgü mantıkların uygulanabilmesini sağlar. Bu senaryolarda sıralı kontrol ve esnek ağ seçenekleri temel öneme sahiptir. Aynı durum acil servisteki özel amaçlı acil durum anahtarı için de geçerlidir. Yapısal değişiklikler olması durumunda, kaçış yollarını herhangi bir zamanda dönüştürmek mümkün olmalıdır. PcVue geliştirici lisansı ve PcVue yazılımının sezgisel yapılandırma arayüzü ve yoğun yerinde eğitim sayesinde teknik personelin sistemi istediği zaman yeniden yapılandırması mümkündür.

Çeşitli kullanıcı rolleri için çok sayıda avantaj
Sistem kullanıcıları arasında tıbbi ve idari personel de bulunmaktadır. Kapıdaki ve acil servis odasındaki 32 inçlik düz ekranlarda web tabanlı ince istemciler kullanmak, binanın kilit durumunun sürekli olarak kontrol etmeyi mümkün kılmaktadır. Yoğun olmayan zamanlarda ise, acil servisteki sağlık personeli ve resepsiyon görevlileri belirli alarmları bağımsız olarak bildirmeye yetkili kılınmaktadır.Binanın teknik servis müdürü Torsten Klotzsche, sistemin gerekliliklerini şu şekilde özetliyor: “Amaç, departmanların günlük işlerini kolaylaştırmak”. Bu ise belirli fonksiyonel alanların rahatlatılmasıyla mümkün.


Dresden St.Joseph-Stift hastanesi bina kabuğunu koruyan ağ bağlantılı bir çözüme güveniyor. Fakat bundan fazlası da var
( St. Joseph-Stift hastanesi/Teknik Servisi)

Kendi departmanı da sistemin çok yönlü işlevselliğinden faydalanıyor. 2019'dan beri bina alanında mevcut olan % 100 Wi-Fi kapsamı sayesinde, teknik personel her yerde ve her zaman dizüstü ve tablet aracılığıyla PcVue web görselleştirmesine (WebVue) erişebiliyor, ki bu da mobil bakım çalışanları için önemli bir avantaj. Teknik alanda, çağrı servisi için alarm monitörü görevi gören ek bir ekran da mevcuttur.

Üniform mimari ve kapsamlı networking olanakları
Torsten Klotzsche’nin “yönetilebilir yatırımlarla nevraljik bilgi ve kontrol noktalarının akıllı kontrolünü elde etme” vizyonu, tesisin dört ana binası ve dört ekinin basit ama esnek, geleceğe yönelik bir mimariyle denetlendiği bir çözümle yerine getiriliyor. Kontrol sistemi, 65.000 veri noktasına kadar bir PcVue sunucu istasyonundan, beş web istemcisinden ve bir geliştirme ve test istasyonundan oluşuyor. Tüm istasyonlar birbiriyle ağa bağlanıyor, böylece her zaman yeni proje sürümleri oluşturulup dağıtılabiliyor. PcVue projelerinin dağıtımdan önce derlenmesi gerekmediğinden, bu neredeyse gerçek zamanlı olarak gerçekleşiyor. Veri ve kontrol komutları şu anda BACnet, OPC, Modbus, KNX ve ICX dahil olmak üzere birçok farklı iletişim protokolü aracılığıyla iletilmekte. Ayrıca, projenin web arayüzüne, PcVue’nun yerel programlarını ve BACnet zamanlama nesnelerini yönetmek için kullanıcı arayüzü olan WebScheduler da entegre edilmiştir. PcVue, ICX protokolünü kullanarak interkom sisteminden durum mesajlarını bile izleyebilmekte.


Dresden St.Joseph-Stift hastanesi bina kabuğunu koruyan ağ bağlantılı bir çözüme güveniyor. Fakat bundan fazlası da var
( Joseph-Stift hastanesi/Teknik Servis)

Kapıları birbirine bağlamak daha fazla şeffaflık, konfor ve güvenlik sağlıyor.
Akşamları unuttuktan sonra kapıyı kapatma işi geçmişte kaldı. Bu yüzden istenmeyen ziyaretçiler dışarıda kalırdı ki bu böyle bir mülk için çok fazla hasara sebep olabilirdi. Bunun yerine artık kapılar sofistike bir zamanlama kullanılarak belirli bir sürenin ardından sistem tarafından otomatik olarak kapatılıyor. Kişilerin kontrollü olarak giriş izni her zaman kolay bir şekilde halledilebiliyor.

Entegrasyonun bir parçası olarak değişen diğer fonksiyonlar ise şunlar:
- İç kapıları geçici bir süreliğine “her zaman açık” konuma getirmek. Bu sayede kapı çevrimi (kapının hareketi) azalıyor.
- Hava durumuna bağlanmak; böylelikle kapıların uygun bir şekilde açılıp kapanmasını (örneğin güçlü rüzgarlarda) ya da otomatik moda geçilmesini sağlıyor.

İlk GEZE kapıları artık basit entegrasyon sayesinde PcVue sistemine bağlandı. Böylelikle daha fazla şeffaflık sağlanıp, daha fazla konfor sunuyor. Her şeyden şeyden önce ise binayı daha güvenli hale getiriyor. Bu teknoloji sayesinde, bina hala faaliyet halindeyken binanın düzenli çalışmasını etkilemeden dönüşüm önlemleri değiştirildi. Sahadaki teknik ekibin yönetilebilir yatırımlarla akıllı bir kapı kontrol sistemi oluşturması mümkün oldu. Genişlemenin ilk aşamasında, üç kapı kontrol ünitesi, üç kanal sistemi, bir döner kapı ve diğer birkaç otomatik kapı etkinleştirildi. Bu aynı zamanda personeli de rahatlattı. Kapıların artık manuel olarak kilitlenmesine gerek duyulmuyor, beklenmedik ziyaretçiler erişim sağlayamıyor ve sahadaki teknisyen binayı daha da kolay yönetebiliyor. Kapı bakımının bir sonraki aşamasında, hangi kapı sistemlerinin BACnet kullanımıyla çok az çaba sarf edilerek PcVue sistemine bağlanabileceğini kontrol ediliyor. Bu, alt sistem “kapılarını” adım adım bağlamayı kolaylaştırıyor.

Dresden St.Joseph-Stift hastanesi bina kabuğunu koruyan ağ bağlantılı bir çözüme güveniyor. Fakat bundan fazlası da var
Kapı kilidi alt sisteminin şematik görüntüsü

Gelecekteki sistem genişlemeleri
Kontrol sisteminin hastanenin bilgi işlem departmanına planlı olarak devredilmesi ve bağlantılı sistem sanallaştırılmasından sonra, daha fazla GEZE otomatik kapı bağlantısı, kör kontrollerin entegrasyonu ve KNX üzerinden kritik ve kritik olmayan güç kaynağı aydınlatması yakın gelecek için planlanıyor. Uzak şubelerin IOT protokolü LoRa aracılığıyla dahil edilmesi ve video gözetim sistemlerinin PcVue'ye entegrasyonu da teknik ekibin düşünceleri arasında. Ayrıca, binanın giriş kapısının BACnet üzerinden bağlanacağı yeni bir kısım da planlanmakta. Tüm bunları çok yönlü PcVue çözümü ile uygulamak çok kolay. Bu nedenle sahadaki teknisyenlerin ellerinde artık gerçek bir çok amaçlı araç bulunmakta.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers