www.endustriweb.com
NSK

NSK ile çelik haddehanesinde yaklaşık 3 milyon Euro tasarruf sağlandı

Polonya merkezli bir çelik haddehanesi, NSK'nin keçeli KVS rulmanlarına geçerek yılda yaklaşık 3 milyon Euro tasarruf sağladı. Dört sıralı konik makaralı rulmanların üstün performansı sayesinde şirket tandem soğuk haddehanelerinin tamamında bu çözüm yöntemini uygulamaya koydu.

Polonya'daki çelik fabrikası 1970'lerde üretime başladı. Fabrika uzun yıllar işledikten sonra, yönetim ekibi yenilenmeye gidilmesine karar verdi. Maliyetleri düşürmek için, haddehanedeki rulmanların yağlamasında yağ buharı yerine yağ banyosu yapılmasıyla ilgili yerel bir teknik üniversiteye danışıldı. Sorunun rulmanların yağ buharında yağlanmasıyla ilgili olduğu sanılıyordu ama yağ banyosunda yağlamaya geçildiğinde de beklenen iyileşme sağlanamadı ve fabrika önemli bir sorunla karşı karşıya kaldı.

Bu meseleyi çözmeye kararlı olan çelik üreticisi ekibi, NSK'nin deneyimine ve onun Katma Değer Programı AIP'ye güvendi. NSK'nin uzman mühendisleri imalathane tasarımını gözden geçirdi ve keçeli, gresle yağlanan KVS rulmanlarının kullanılmasını önerdi. Öneri dikkate alınarak, dört sıralı konik makaralı rulmanların montajı uygun şekilde yapıldı ve bir yıllık işleyiş sonrasında hala mükemmel performans ve üretkenlik sağladıkları gözlemlendi. Sonuç olarak, müşteri bu rulmanları tandem soğuk haddehanelerin tamamına yaydı ve böylece çalışma ömrünü uzatmanın yanında bakım maliyetlerini de önceki yönteme kıyasla düşürdü.

NSK'nin KVS rulmanları standart rulmanlardan 2-4 kat daha uzun ömürlüdür. Bu yüksek performansın ardında birçok neden yatar. Örneğin özel tipteki delik keçesi, ana keçelerden su girişine yol açabilecek negatif basınç birikiminin önüne geçer. Bu rulmanların diğer tasarım özellikleri arasında hadde merdane şaftında sünmeyi önleyen özel bir sarmal kanal, yük kapasitesini arttıran yenilikçi dahili rulman geometrisi ve özel bir keçe vardır.

Yeni geliştirilen AQGRD suya dayanıklı gresle önceden yağlanmış olan KVS rulmanları, farklı malzeme özellikleriyle ve açık ya da kapalı tasarımıyla temin edilebilir.

Polonya'daki çelik fabrikasında, gerekli rulman sayısının azaltılması, duruş süresinin kısalması, servis saati ihtiyacının azalması ve yağlama yağının ortadan kaldırılması sayesinde (NSK'nin KVS rulmanları önceden greslenerek monte edilir) yılda 2,997,568 Euro tasarruf sağlanıyor.
 
NSK'nin keçeli yapıdaki dört sıralı konik rulmanları standart rulmanlardan 2-4 kat daha uzun ömürlüdür.


NSK ile çelik haddehanesinde yaklaşık 3 milyon Euro tasarruf sağlandı

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers