www.endustriweb.com
18
'20
Written on Modified on
EPLAN
En yeni EPLAN Platformunu sunarken
EPLAN Platformu 2.9 versiyonuna Ocak ayı sonundan itibaren erişilebilecek. Hızlı şekilde oluşturulan karekodlar, sahada açılabilen linkleri barındırabiliyor. Katman yönetimi tüm değişikliklerin otomatik olarak kaydedilmesini sağlıyor; bu da firma standartlarını daha kolay uygulanabilir hale getiriyor. Kapsamı genişletilmiş navigatörler kullanılarak proje verilerinin toplu şekilde düzenlenmesi hızlıca tamamlanabiliyor. Makrolare gelince, artık kolayca yeniden kullanılabiliyorlar.
QR Code_EN.jpg: EPLAN Platformu, 2.9 versiyonunda karekodlar, örneğin, EPLAN Veri Portalındaki bir bileşenle bağlantılı şekilde oluşturulabilir.EPLAN Platformu 2.9 versiyonunda karekodlar kolayca oluşturulabiliyor. Kullanıcılar linkleri, daha sonra akıllı telefonlar ya da tabletler gibi cihazlarda taranıp açılacak biçimde belgelerinde depolayabiliyorlar. İç ve dış linklerin ikisi için de kullanılabiliyor, bu da tuşlarla uzun sure yazmayı mazide bırakıyor. Karekoldlar basılı belgelerde de çalışıyor, bu da kullanımı süratlendirip kolaylaştırıyor. Yerbelirleyici nesnelerdeki sembollerin değiştirilebilmesi de uygun değer setleri seçilerek gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar, daha az sayıdaki makro varyantları ile daha şeffaf biçimde çalışabiliyorlar.
Kenetlenebilir Katman Yönetimi
Katman yönetimi, kenetlenebilir iletişim kutularıyla daha da kolaylaştırldı: tüm değişiklikler şimdi otomatik kaydedilebiliyor. Katmanlarda arama yapılabilmesi ve özelliklerinin değiştirilebilmesi, geliştirmelerin ana hatlarını meydana getiriyor. Artık, bir projede ya da alt projede özel bir katmana atanmış tüm nesneler için arama yapmak kolay. Tasarımcılar, arama sonuçları listesinde bulunan bir nesnenin Özellikler iletişim kutusunu, aramış oldukları katmana atanan özelliği değiştirmek için kullanabilecekler. Bu da projeye DXF ya da DWG biçimleri vasıtasıyla eklenen katmanların kolayca bulunabilmelerini, değiştirilebilmelerini ve kullanıcı tarafından tanımlanmış katmanlar olarak kullanılabilmelerini sağlıyor. Ek bir fayda da, navigatörlere benzer şekilde, kullanıcıların firma standartlarını basit adaptasyonlarla yerine getirebilmeleri.
Macro Navigator_EN.jpg: Makrolar şimdi diğer projelere Makro Navigatöründe sürüklenip bırakılarak eklenebiliyor.
Hedefe çabuk ulaşırken: Navigatör ekranı
Makro Navigatörü (Macro Navigator) liste görünümü, EPLAN Platformu’nun önceki versiyonunda hücreler bulunan tabloya çevrilmişti; bu da düzenlemenin kolaylaşması gibi sonuçları getirmişti. En yeni versiyonda, bu işlev Parçalar Navigatörü (Parts Navigator) gibi ek yöneticileri de kapsıyor. Bu da 2.0 versiyonuna, proje verilerinin toplu şekilde göz kırpma süresinde düzenlenebilmesi gibi pratik avantajlar sağlıyor. Makrolardan söz edersek, bir makro projesi tamamlandığında, standartlaştırılmış makrolar, Makro Navigatöründe sürüklenip bırakılarak diğer projelere eklenebilir. Kullanıcının pencere ve sembol makro oluşturduğu bir makro ya da şema projesinde de, doğal olarak çalışır. Bu da, önceden yapılan klasörlerden hantal biçimde makro seçiminin artık gerekmemesi nedeniyle zamandan tasarruf sağlar. Ek bir fayda da, verilerin tekrardan kullanılıyor olmasıdır ki, proje kalitesini artırır ve garanti altına alır.
Zekice yapılandırma: Özellik düzenlemeleri
Yeni Yönetim (Management) iletişim kutusu, kullanıcı tarafından tanımlanan şema ve 3D cihaz yerleştirme özellik düzenlemelerinin biçimlendirilmesini çok kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, bu nitelikleri Yönetim iletişim kutusunda kolayca kontrol edip kullanılmayan kullanıcı tanımlı özellik düzenlemelerini kaldırabiliyorlar. Context (Ortam) menüsü kullanılan özelliklerin kolayca bulunmasını destekliyor. Sağlanan faydalar çok net: Bir projede yer alan tüm özellik düzenlemeleri bir yerde görüntülenebiliyor. Ek olarak, farklı bileşenler için özellik düzenlemelerini içe ya da dışa aktarırken çeşitli özellikler, eş zamanlı olarak düzenlenebiliyor. İsimler de kolayca çevrilebiliyor ve yeni arama olanakları da, firma standartları yerine getirilirken düzenleme yapılmasına yardımcı oluyor.
Çeviriler: Daha net
2.9 versiyonunda, projelerde ve Parçalar Yönetiminde (Parts Management) bir çok özellik ve girdi alanı için çok dilli giriş yapılabiliyor. Ardından kullanıcılar bunları tek bir dile manuel ya da otomatik olarak çevirebiliyor. EPLAN Platformu 2.9 versiyonu, netliğin sağlanması için ek destek sağlıyor: Çok dilli girişin mümkün olduğu alanlar, kullanıcı arayüzünde standart biçimde, önünde bir ikonla işaretleniyor. Nasıl işliyor? Tasarımcı çok dilli alana giriş yaptığında, ilk olarak dile bağlı şekilde yer alıyor. Çevrilmesi gerektiğinde de belirlenen kaynak dile atanıyor.
Daha fazla bilgi için: www.eplan.de/platform29