www.endustriweb.com
ARC INFORMATIQUE

Paris’te bulunan BUSINESS LOUVRE, bina yönetim sistemlerini (BMS) yönetmek için ARC Informatique'nin PcVue süpervizörünü seçti

Binanın sahibi SFL (Lyon Property Company) başta ofis yerleşimi olmak üzere binada kapsamlı bir yenilemeye gitti. Şirketin mevcut 37000m2’lik kat alanını işletip izleyebilmesi için etkili bir BMS’ye ihtiyaç duyuluyordu. Özellikle de, bu alanın enerji tüketiminin %20, %30 oranında düşürülebilmesini sağlayacak şekilde yönetilmesi ve iyileştirilmesi gerekmekteydi.

Paris’te bulunan BUSINESS LOUVRE, bina yönetim sistemlerini (BMS) yönetmek için ARC Informatique'nin PcVue süpervizörünü seçti
Geçmişi 1852 yılına uzanan bina Paris’teki Louvre Müzesi’nin karşısında yer alıyor. Bina Fransa İmparatoru III. Napolyon’un talimatları doğrultusunda inşa edilmiş ve başta dükkânlar için kullanılmış. Günümüzde ise Antique Dealers’ Louvre’un bulunduğu ilk iki katta 10000m²’lik alan, 250’yi aşkın stand ve Avrupa, Asya ve Orta Doğu’dan gelen eserlerin bulunduğu 30 adet sanat eseri dükkânına ayrılmıştır. Üstteki diğer altı kat Business Louvre (Louvre des Entreprises) adı verilen ve 1990’dan bu yana aralarında Maliye Bakanlığı, ABD Büyükelçiliği ve Banque de France’ın yer aldığı saygın kiracılara ev sahipliği yapan bir iş merkezine tahsis edilmiştir.

Proje yönetimi işi ESOPE şirketine verilmiş, BMS paketi işini APILOG AUTOMATION yüklenmiştir. İşlerin bir kısmı Business Louvre’u, bir kısmı da Business Louvre ile Antique Dealers’ Louvre arasındaki ortak ekipman ve malzemeleri kapsamaktadır.

PcVue denetçisi aşağıdaki LonWorks© ekipmanının izlemesini yapmaktadır:

- KARNO OEM düzenleyicilere sahip France Energie ısı pompaları; 1200 ısı pompasının tümü izlenecektir.

- ACELIA kızılötesi multi-sensör modüllerle yapılan aydınlatma.

- 230V motorlar için ACELIA modüllerine sahip storlar.

- Isı pompaları, aydınlatma ve storların merkezi kontrolü için THERMOKON uzaktan kumandaları.

- JOHNSON CONTROLS FX15 PLC’ler aracılığıyla çeşitli seviyelerdeki bölüm panellerinden veri edinimi.
Bu mimari LonWorks© teknolojisini kullanmakta ve aşağıdakilerle tamamlanmaktadır:

- İkmal ekipmanı: Klima üniteleri ve elektrik düzenlemesi ve dağıtımına yönelik, TREND IP aygıtlarıyla kontrol edilen trafolar.

- Bütün kiracıların sayaçları ve merkezi düşük gerilim panoları: PcVue, Modbus üzerindeki yaklaşık 250 sayaçtan gelen verileri işlemekte ve analiz etmektedir. Yedek ikmalin (GE) yönetimi TSX PLC ile desteklenmektedir.

Sonuç olarak bu proje 2500’ü aşkın LonWorks© nodundan oluşmaktadır.

BMS mimarisi başlıca 36 adet Loytec L-INX sunucudan, internet/intranet aracılığıyla WebVue ince-istemci erişimine sahip 3 adet PcVue denetim istasyonundan ve Newron System’ın sağladığı NL Ekipmanlarından (alanların gözetim ve alt bölümleri için İzleme ve Bölgeleme versiyonu kullanılmaktadır) oluşmaktadır.

APILOG AUTOMATION PcVue’nin esnekliği ve ileri teknolojisi ile donanım ve yazılım açık sistem entegrasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu çözüm bina ekipmanlarının tümünün yönetimini ve acil durum sırasında hızlı müdahale sürelerini mümkün kılmaktadır. Her bir alanın hızlı kontrolünü ve dinamik bir şekilde yeniden yapılandırılmasını sağlayan kullanımı kolay, etkili bir çözümdür. Bu uygulama enerji tüketiminin yönetimi ve optimizasyonu açısından olağanüstüdür; %20 ilâ %30 oranında enerji tasarrufu sağlaması beklenmektedir.

Resimler:

ArchiDePrincipe.jpeg: PcVue denetçisi

LouvreEntreprise.jpeg: Business Louvre binası

Confort.jpeg: Bina konfor aygıtlarının genel görünümü

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers