www.endustriweb.com
REDEX

ANDANTEX piyasada bulunan en yenilikçi etiket imalat makinelerini hazırlamaktadır

ETI Converting Equipment kendiliğinden yapışan etiket ekipmanı ve baskı makinesi tasarımında uzmanlaşmış bir şirkettir. Kısa bir süre önce, ETI Converting Equipment ana malzeme üstünde mürekkep, tutkal ve diğer tabakaların yapışma kapasitesini arttıran bir işlem uygulaması konusunda devrim niteliğinde bir süreç geliştirmiştir. Sonuç: Yazıcınız için artık çok daha ucuz işlenmemiş film satın alabilir ve etiket imalatında kayda değer tasarruflar sağlayabilirsiniz. Devrim niteliğindeki bu süreçte ANDANTEX USA web gerilimi kontrol sahasında bir dünya lideri olan MEROBEL (REDEX ANDANTEX) tarafından pazarlanan çözümler sunmaktadır.

ANDANTEX piyasada bulunan en yenilikçi etiket imalat makinelerini hazırlamaktadır
ETI Başkanı ve CEO’su François Bayzelon şöyle diyor: «Bizim teknolojimiz yazıcıların tamamıyla kendiliğinden yapışan etiketler imal etmesine imkân sağlamakta ve ham madde maliyet fiyatında %30 ilâ 70 maliyet tasarrufu sunmaktadır ». Tasarruf miktarları muazzam ölçüdedir; yatırım geri ödemesi bir yıldan daha az olup sonuç doğal bir başarıdır. İlk COHESIO sistemi 2000 yılında LabelExpo’da tanıtılmıştır. O zamandan bu yana 70’i aşkın hat her yıl artan bir hızla satılmıştır ki, bu satışların sadece 20’si tek başına 2008 yılında gerçekleşmiştir.

En güncel ETI alt katman ön işleme sistemi ETI Corona Plasma Optimum, ya da bilinen adıyla ETI-CPO’dur. Bu işlem kontrollü bir durağan gaz ortamında bir muhafaza içinde uygulanır. Film (PP, BOPP veya PET) yüzeyine bir korona deşarjı gönderilir ve yüzey enerjisinin artması sağlanır; böylece tutkal, mürekkep ve diğer tabakaların mükemmel seviyede ıslanması ve en iyi şekilde yapışması sağlanır. ETI-CPO sistemi COHESIO ya da tutkal kaplama işleminden önce döner baskı makinesi üstünde merkeze doğru kullanılabilir.

Bu eğimli yüksek tavanlı teknoloji mükemmel web gerilimi kontrolü gerektirmektedir. » Dönüştürme alanında hangi sektör olursa olsun, web gerilimi kontrolü gereklidir. Filmler son derece ince olduğundan (15 ilâ 20 µm) bu bizim için çok daha kritik önem taşımaktadır. 120m/dakikalık besleme hızları kullanıyoruz. Böylece web 40 mm daha uzatılabiliyor. Mükemmel gerilim kontrolü olmaksızın, kayıt mükemmel bir şekilde kontrol edilemez ve sistemimizi kurmak imkânsız hale gelir. Seçilen sistem stratejik bir seçimdir. Piyasada var olan bütün önerileri inceledik ve ANDANTEX’i seçtik; çünkü onlar en iyisiydi. Teknik destek de karar vermemizde önemli rol oynadı. MEROBEL ürünleri bütün ekipmanlarımıza, COHESIO ve METRONOME’ye monte edilmiştir. ANDANTEX USA da kuruluşundan bu yana şirketin bir potansiyele sahip olduğu konusunda ileri görüşlü davranmıştır.»

MEROBEL web gerilimi kontrol sistemi başlıca 2 tamamlayıcı parçadan oluşmaktadır: EMP frenleri ve dijital kontrolörler DGT300.

EMP frenleri web şaftına kontrollü tork uygulayarak sarma ya da sağma sırasında sürekli gerilimi muhafaza eder.

EMP teknolojisi hem son derece güvenilirdir (son derece uzun süreli bakım ücretsiz servis ömrü) hem de entegrasyonu sürtünmeli sistemlere nazaran daha basittir. Daha ekonomik olmasının yanı sıra kullanımı motor & tahrik tabanlı sistemlere nazaran daha kolaydır. » EN önemli farkı güvenilir olması », diyor François Bayzelon. Bu güvenilirlik sayısız teknolojik gelişmenin sonucudur: Yıpranmayı sınırlandırmak için özel olarak formüle edilmiş yenilikçi yüzey işleme, optimize edilmiş manyetik özelliklere dâhil olan özel seçilmiş çelikler, yüksek sıcaklıklara dayanıklılık için optimize edilmiş bilye rulmanları. Ayrıca, MEROBEL´nın bu teknolojideki uzmanlığı tasarım ekiplerinin makinelerin çalışma koşullarını kesin bir şekilde benzetimini yapmasını ve dolayısıyla karmaşık uygulama (soğutma kanatları, aksiyal havalandırma, radyal havalandırma ve su soğutma sistemleri) ihtiyacına cevap veren soğutma sistemini seçmesini sağlamaktadır. Doğrusal çalışma aralığını önemli ölçüde arttırmak amacıyla artık torklar önemli ölçüde azaltılmış ve manyetik devreler optimize edilmiştir. EMP fren ve kenetleri temizdir. Tasarım dışarıya doğru hatasız sızdırmazlık yapılmasını sağlar; dolayısıyla bu teknoloji toz emilimlerinin yasak olduğu ortamlarda (söz gelimi, gıda veya farmakoloji endüstrileri) kullanılmak için birebirdir.

DGT 300 dijital kontrolörleri Dönüştürme ve etiket ticareti için iş odaklı tasarlanmıştır. Kontrolörler ürün esnekliği, bobin eylemsizliği, döngüsel çalışma, çaplardaki büyük değişiklikler gibi sınırlamalara takılmaksızın web gerilimini düzenler. Kapsamlı çok amaçlı özellikleri açık döngünün yanı sıra kapalı döngü düzenleme uygulamalarında da kontrol sağlar; bu durum ANDANTEX USA’nın yük hücre tedarikçiliğini de yaptığı ETI için de geçerlidir. MEROBEL çözümleri sarma ve sağma istasyonları ve ara gerilim istasyonları gibi ETI tarafından imal edilen bütün ekipmanlara dâhil edilmiştir. Kullanımı son derece kolay bir Windows PC arayüzü ya da ön panel klavyesi kullanan DGT300’ler web gerilimi kontrol sistemini başlatmak için gerekli bütün uygulama parametrelerinin tanımına izin verir: ayar noktasına oranlı acil durdurma, sorunsuz çalıştırma, serbest tekerlek ve bloke etme modları, incelme kat sayısı ve anında aralıksız web deplasmanı. Değişken PID katsayıları, açık döngü + kapalı döngü, eylemsizlik dengelemesi ve uygun yerlerde motorlarla kullanmak için özel algoritma gibi düzenleme modunu optimize etmeye yönelik sayısız fonksiyon mevcuttur. Bu dijital düzenleyici ailesi bilinen bütün sensörlerle uyumludur; tamamıyla dijital olmaıs dolayısıyla ultrason sensörleri ya da her türden konum ve kuvvet sensörleri için son derece basit bir kalibrasyon modu yerleştirme fırsatı sunar. MEROBEL ekibi tarafından sağlanan uzaktan bakım ve sorun giderme hizmetleri de mevcuttur.

»0,1 mm.lik bir kesinlik elde ediyoruz. Merobel çözümünün katı haldeki bir elektronik sisteme nazaran avantajı şudur: Biz süreç üstünde daha iyi kontrol sağlıyoruz », diyerek sözlerine son veriyor Mr. Bayzelon.
ETI Kanada menşeli bir şirkettir. Dünya çapında cirosu: Kuzey Amerika’da %25, Avrupa’da %25 ve dünyanın geri kalanında %50’dir. ETI 25 ülkede faaliyet göstermekte ve her biri 50 kişiyi istihdam eden 2 üretim sahasını yönetmektedir. Bu üretim sahalarından biri Québec Boucherville’de, diğeri ise Çin Şanghay’da bulunmaktadır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers