www.endustriweb.com
ARC INFORMATIQUE

Adeunis ve ARC Informatique Grenoble Alpes Üniversitesi Hastanesi’nde Nesnelerin İnterneti dünyasını bütünleştiren bir bina yönetim sistemi çözümü (BMS) oluşturmak üzere güçlerini bir araya getiriyor.

IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojilerinin iki önemli oyuncusu özünde LoRaWAN teknolojisini kullanarak mevcut bir Bina Yönetim Sistemiyle (BMS) emsali görülmemiş bir IoT donanımı entegrasyonu yapmak üzere çözümlerini entegre ediyor.

Adeunis ve ARC Informatique Grenoble Alpes Üniversitesi Hastanesi’nde Nesnelerin İnterneti dünyasını bütünleştiren bir bina yönetim sistemi çözümü (BMS) oluşturmak üzere güçlerini bir araya getiriyor.
Grenoble Alpes Üniversitesi Hastanesi’nin teknik ekipleri çeşitli donanımları hızlı, maliyetli olmayan ve (Ethernet ve güç kablosu olarak) kablo gerektirmeyen bir şekilde işletebilmek ve kontrol edebilmek istediler. Grenoble Hastanesi Adeunis ve ARC Informatique firmalarına bu işletimsel zorluğun en iyi nasıl üstesinden gelebileceklerini sordu.

Bunun yanında Hastane bunu ek yazılım katmanları eklemeden mevcut BMS yazılımlarıyla yapmak istediğini söyledi. ARC Informatique tarafından yayınlanan PcVue denetimi Hastanenin iki sitesi olan GTB ve GTE sitelerini yönetmekten sorumlu olan BMS.

Bu projenin ilk adımı sahanın LoRaWAN radyo kapsamı çalışmasından oluşuyordu. Bu sahada uzman olan Adeunis ekibinin yürüttüğü bu çalışma, bölgelerin (katlar, binalar, otopark, vb.) Adeunis® IoT sensörlerinin istenen şekilde konumlanmasına olanak sağlamak açısından doğru şekilde kapsanmasını sağlamak amacıyla LoRa anteni için en iyi konumun belirlenmesini mümkün kılmıştır.

LoRaWAN mimarisi LoRaWan'ın "Uzun Menzilli" ağının radyo kapsamından yararlanırken özellikle kapalı ve yeraltındaki kapalı yapılandırmalarda özel bir ağ oluşturmayı mümkün hale getiriyor. Gerçekten de bir binanın tepesindeki (15. kattaki) tek bir anten sahadaki neredeyse tüm binaları kapsayabiliyor ve ayrıca yaklaşık 6 kilometre ötedeki ikinci bir sahaya da erişebiliyor. Bu nedenle ağ altyapısının maliyeti, bir WiFi çözümüyle kıyaslandığında oldukça düşük.

Adeunis ekibi tarafından LoRaWAN altyapısının hazırlanması ve kurulumunun ardından, Grenoble Üniversitesi Hastanesi’nin çeşitli harici konumlarında su sayacı okumalarını ölçmek üzere Adeunis® “PULSE” IoT sensörleri kuruldu. Diğer sensörler ilaç depolama alanları gibi hassas noktalarda sıcaklık değişimlerini tespit ediyor.

GTB PcVue çözümünün özüne LoRaWan ağının entegre edilmesi mevcut BMS denetimiyle kullanılan sensörlerden geri bildirim alınmasına olanak sağlıyor. Sensörün "ham" verileri (Sıcaklık, Açık / Kapalı), eşik oluşturma, alarmlar, mimik, eğriler ve arşivleme dahil olmak üzere bu verileri zenginleştirmek ve işlemek üzere PcVue'nin gücüyle artırılıyor.

IoT ekipmanı bakım verilerinin entegrasyonu da sensörlerin kalan pil ömrü ve binadaki sensör konumunun görüntülenmesiyle uygulanıyor.

Böylelikle bu proje operatöre Hastane tesislerinin işletmeye alınmasında ve işletiminde önemli tasarruflar sağlıyor. Ayrıca LoRaWAN altyapısının kurulumu PcVue'nin veri işleme özelliklerine entegre edilen ek sensörler aracılığıyla pek çok yeni hizmet geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Sonuç olarak Adeunis® IoT teknolojilerinin kullanımı sayesinde standart otomasyon donanımının kontrolüne ve basitleştirilmiş alet düzenine olanak sağlayan bu GTB hibrit çözümleri bariz bir şekilde modern ve yenilikçi bir yaklaşımın bir parçası.

Adeunis ve ARC Informatique arasındaki bu teknoloji ortaklığı, bu iki oyuncunun halihazırda güçlü bir uzmanlık geliştirdiği sektörler olan altyapı, su, çevre ve geleceğin endüstrisi gibi diğer sektörlerde kullanıma ilişkin pek çok duruma çözüm getirecek.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers