www.endustriweb.com
REDEX

Bir SOCOM METALLURGY şirketi olan OBLED-SACSUM, Redex Andantex’e ait DualDRIVE dişli kol ve fener dişliyi kullanarak POREBA delme ve sondaj makinesini yeniledi

Yüksek, katma değerli kompleks parçaların bu altyüklenicisi hali hazırda maksimum 100t’ye kadar çıkan, 10m x 6m ebatlarında ve +/- 2/100mm konumlandırma kesinliğine sahip yüksek kapasiteli hassas konumlandırma makinesine sahiptir.

Bir SOCOM METALLURGY şirketi olan OBLED-SACSUM, Redex Andantex’e ait DualDRIVE dişli kol ve fener dişliyi kullanarak POREBA delme ve sondaj makinesini yeniledi
OBLED-SACSUM yüksek katma değerli kompleks ürünler imal etme konusunda uluslararası piyasada büyük üne sahiptir. Bu endüstriyel stratejinin gereğini yerine getirmek amacıyla SOCOM METALLURGY grubu yüksek kapasiteli delme ve sondaj makinesini küçük bir yatırımla piyasadaki en hassas dinamik makine aracı haline getirmek için yenileme kararı almıştır. Yüksek hız bu tür büyük kapasiteli makinelerin temel özelliklerinden biridir; böylece üç hafta boyunca kesintisiz olarak aynı ürün üstünde çalışılabilir. Makine böylece imalat ekipmanının yararlılığına doğrudan katkıda bulunur.

Bu yenilenmiş modelin maliyetinin aynı türdeki yeni bir makineye oranla 6-7 kat daha az olması da önemli bir noktadır.

Öncelikle yeni nesil nümerik kontrole yatırım yapan OBLED-SACSUM daha sonra araştırmalarını kesinlik ve verimlilik avantajlarına yöneltmiştir.

Bu alanda, makinenin iyileştirilmiş performansına büyük ölçüde katkıda bulunan etmen kesinlikle mekanik sürücülerdir. Kritik aks 10.000mm vuruşlu X aksı olup şirketin Redex Andantex’e ait bir dişli kol ve fener dişliye sahip DualDRIVE sistemi kurmaya karar vermesinin nedeni budur.

“Teknik özellikler dairesel profiller açısından son derece önemliydi” (2 senkronizasyonlu aks üstünde eğrisel interpolasyon). “Başta bu bizim için imkânsızdı; çünkü konturların yontulması gerekiyordu," diye açıklıyor bakım şefi M Basile. “Şimdi ise +/- 2/100mm değerinde toleranslar elde ediyoruz.”

Bu eş zamanlı rijiditeyi, yüksek kesinlik seviyesini ve yükseltilmiş dinamik kapasiteyi sunmak için OBLED-SACSUM REDEX-ANDANTEX’in DualDRIVE’ını seçmiştir.

“Z aksının 8m.lik vuruşla büyük bir motorlu tornaya modifikasyonunu kapsayan ilk REDEX ANDANTEX deneyimimizden oldukça memnun kaldık. Bu makinede mekanik ön yük ile bir DualDRIVE dişli kol ve fener dişli kullandık. REDEX ADANTEX’in teknik uzmanlığı en iyi çözüme emin adımlarla gitmemizi sağladı,” diyerek tamamlıyor sözlerini M. Basile.

DualDRIVE şu iki temel özelliği sayesinde arttırılmış kesinlik ihtiyacına en iyi şekilde cevap veriyor: 

- 100t’lik yük sınırına kadar güvenli ve kesintisiz servo kontrol sağlayan normal standartların üstünde yüksek sağlamlık ve rijidite

- Biri aksı çalıştırmak ve diğeri de ön yükleme için kullanılan iki fener dişli sayesinde sıfır geri tepme.

Böyle bir sistemde, paralel olarak monte edilmiş iki adet servo planet redüktör elektrikle birleştirilmektedir. Elektrikli ön yükleme her bir redüktörü çalıştırmak için bir servomotor kullanır; böylece iki fener dişlisine de eş zamanlı bir sürtünmeli tork uygulanmış olur (geri tepmeyi önlemek için) ve sistemin genel çalışması için bir tork elde edilir.

DualDRIVE yüksek rijiditesini tasarımına borçludur; tasarımda iki adet konik makaralı rulman ile güçlendirilmiş, ön yüklemeli ve cömert biçimde büyütülmüş olan çıkış rulmanları ile çıkış şaftına doğrudan bağlanmış olan çıkış şaftı fener dişlisi bulunmaktadır. Rulman, fener dişlisini uygulanan güce mümkün olduğunca yakın bir şekilde desteklemek üzere tasarlanmıştır. Bu özellikler DualDRIVE’ın bütün akslar için benzersiz bir rijidite ile genellikle mevcut sistemlere nazaran iki kat daha fazla yük ve hız sunmasını sağlamaktadır. DualDRIVE tasarımı özellikle radyal sapmada ciddi bir düşme sağlamaktadır; bilindiği gibi radyal sapma genel bozukluğun nedenlerinin %60’ını oluşturmaktadır.

OBLED-SACSUM’da ise konum, X aksı üstüne yerleştirilmiş bir doğrusal kodlayıcı tarafından kapalı döngüde kontrol edilmektedir.

ŞİRKETE İLİŞKİN BİLGİ

Yaklaşık 100 çalışanı ve 14m € cirosu ile OBLED-SACSUM tasarımdan atölyede test etme aşamasına kadar her çeşit ağır sanayi ekipmanını (maksimum 100 ton) imal etmektedir. Kuruluş ayrıca bükme, ısıl işlem, kumlama ve boyama gibi uygulamaların taşeronluğunu alıp çelik, denizcilik, uzman makine ve ekipman, nükleer çalışmalar, sanat eserleri ve tünelcilik piyasaları için eksiksiz ve büyük ebatlı kurulumlar imal etmede uzmanlaşmaktadır.

SOCOM METALLURGY (www.socom-metallurgy.fr) altısı Fransa ve biri Belçika’da olmak üzere yedi şirketten oluşan bir uzman gruptur (400 çalışan ve 55m € ciro ile). OBLED SACSUM genel müdür M. Begin ile başkan Mr. Vercruysse ile grup genel müdürü Mr. Agogue’un yönetiminde faaliyet göstermektedir.

Hali hazırda imalat piyasalarındaki genel karamsar tabloya rağmen, grup mevcut teknolojiye yatırım yapmayı ve piyasa tarafından sunulan yeni üretim teknikleri ile üretime devam etmeyi temenni etmektedir.

Resim: Elektrikli ön yüklemeye sahip REDEX ANDANTEX sürücü sistemleri

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers