www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS tarafından sunulan Anybus® CompactCom™ artık IoT teknolojileri OPC UA ve MQTT’yi destekleyecek

HMS Endüstriyel Ağlar, Anybus CompactCom tümleşik ağ çözümleri kapsamında IoT protokolleri OPC UA ve MQTT desteği verileceğini duyurdu. OPC UA ve MQTT’nin de portföye eklenmesiyle, CompactCom kullanan cihaz ve makine üreticileri geleceğin IIoT fabrikalarına bugünden güvenli veri sağlama fırsatı buluyorlar.

HMS tarafından sunulan Anybus® CompactCom™ artık IoT teknolojileri  OPC UA ve MQTT’yi destekleyecek
Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) vizyonunu gerçekleştirmek için, cihaz ve makine üreticilerinin sadece donanımlarını OT (işletimsel teknoloji) üzerindeki farklı endüstriyel ağlara bağlamakla yetinmeyip aynı zamanda bilişim sistemlerine ve IoT yazılımına da veri sağlamaları gerek.

Anybus CompactCom, OPC UA ve MQTT desteği sayesinde IIoT’ye yeni bir kapı açıyor. CompactCom’u kullanan binlerce cihaz ve makine üreticisi artık kolay ve güvenli bir şekilde verilerini IT sistemlerinde ve IoT yazılımında kullanılabilir duruma getirebiliyor.

CompactCom’da sunulan OPC UA ve MQTT desteği, doğrudan cihaz ya da makineden veri sunarak bilişim sistemleri ve IIoT uygulamalarıyla iletişimi büyük oranda kolaylaştırıyor.

CompactCom’da OPC UA ve MQTT desteği

HMS, veri ve bilgi değişimi için geleceğin akıllı endüstriyel çözümleri arasında OPC UA ve MQTT’yi en önemli iki protokol olarak tanıyor. Dolayısıyla, 2017 sonu itibariyle EtherNet/IP ve PROFINET versiyonlarıyla başlamak üzere OPC UA ve MQTT, CompactCom Endüstriyel Ethernet çözümünün içine dahil edilecek.

CompactCom’u kullanan ilave IIoT çözümleri

OPC UA ve MQTT desteğinin yanı sıra CompactCom, entegre ve kişiselleştirilebilir web sayfaları ve web servisleri, e-posta ve FTP desteği gibi özelliklerle birlikte endüstriyel donanımın bilişim sistemlerine ve IoT yazılımına bağlanmasında birkaç diğer yöntem de sunuyor. OT ve IT arasındaki iletişime istinaden spesifik talepleri olan kullanıcılar, CompactCom soket arayüzünü veya Transparan Ethernet Fonksiyonunu kullanarak kendi işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu yöntemler, CompactCom ağ iletişimi ile ilgilenirken kullanıcıların kendi IT-bağlantılarını geliştirmelerine olanak tanıyor.

Daha fazla bilgiye aşağıdaki adresten ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz “Anybus CompactCom ile Geleceğe” adlı yayında bulabilirsiniz https://www.anybus.com/intothefuture

OPC UA Hakkında

OPC Tümleşik Mimari (UA) güvenli ve güvenilir veri değişimi için sunulan servis odaklı bir endüstriyel iletişim standardıdır. OPC UA platformdan bağımsızdır ve birkaç farklı satıcının cihazları arasında kusursuz bir bilgi akışı sağlar. OPC UA, İstemciler ve Sunucular arasında bilgi alışverişi sağlar ki bunların arasında gerçek zamanlı veriye erişim, alarm ve olayların izlenmesi, geçmiş veri ve diğer uygulamalara erişim de bulunmaktadır.

OPC UA günümüzde doğrudan M2M iletişimden IT/OT köprüleme ve bulut bağlanabilirliğine gibi yeni çözümlere kadar geniş bir uygulama ve çözüm yelpazesinde kullanılmakta. Diğer IP tabanlı iletişim protokollerinde olduğu gibi, OPC UA aynı ağ üzerindeki diğer endüstriyel protokollerle birlikte çalışarak güvenli ve servis odaklı veri kanallarıyla gerçek zamanlı kontrol sağlayabilir.

MQTT Hakkında

MQTT (Mesaj Kuyruğu İleti Telemetri Taşıma) IT/OT köprüleme ve IIoT çözümleri için ideal bir yayım/abone mesajlaşma protokolüdür. Hafif ve dolaysız yaklaşımı sayesinde, endüstriyel veri ve bilgi değişimi sağlayan en popüler protokol haline gelmiştir.

MQTT, endüstriyel cihazların (istemciler) bağlandığı bir mesaj aracısına dayalıdır. İstemciler, esnek bir sözdizimi ile konulara bağlı olarak bilgi değişimi yapar. Aracı hangi istemcilerin mesaj alacağına karar vermek için konuları kullanır.

OPC UA’ya kıyasla MQTT daha esnek ve kullanımı daha kolaydır. Diğer bir yandan, OPC UA’nın sağladığı veri, servis modelleri ve güvenlik sisteminden yoksundur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers