www.endustriweb.com
AMPHENOL

ATEX patlayıcı ortamlar için RJ45/USB ve RJ11 Ethernet konektörleri

Sert ortam koşullarına karşı özel olarak güçlendirilmiş Ethernet çözümleri ile sınıfının lideri olan Amphenol, Bölge 2 ve Sınıf I Bölüm 2 patlayıcı ortamlarındaki uygulamalar için ilk ATEX Ethernet konektörlerini sunar. Bu yeni seri, hali hazırda ATEX piyasasındaki son derece pahalı olan bölge 1’de ekipmanı sınırlayıp bölge 2’ye kurma trendine cevap vermek için tasarlanmıştır; ekipmanın bölge 2’de kurulması bölge 1’e nazaran daha zahmetsiz olup genel makine maliyetlerini önemli ölçüde düşürmektedir.

ATEX patlayıcı ortamlar için RJ45/USB ve RJ11 Ethernet konektörleri
Bu yeni ATEX serisi RJFIELD ve USBFIELD serilerinin bir uzantısı olup herhangi bir standart Ethernet kablosunun şok, toz ve sıvılara karşı IP68 korumalı bir bağlantıya kolay ve hızlı bir şekilde dönüştürülmesi için bu serilerin patentli ve prestijli RJStop® bağlantı sistemini tasarımında birleştirir.

Bu çözümler, sıcaklık aralığı RJ45 ve RJ11 versiyonları için -40 °C ilâ +60 °C, USB versiyonları içinse -40 °C ilâ +70 °C olan II3G ExnAIIT6X ATEX korumasına sahiptir.

Metal kasalar EN 60079-15 mekanik direnç kriterini karşılamak için güçlendirilmiş, ayrıca 70 cm yükseklikten 1 kg ağırlığında bir yükün üstüne bırakılmasıyla yapılan dayanıklılık testinden de geçmiştir. Bütün konektörler üretim sırasında elektrik açısından kontrol edilmiştir: 1 dakika boyunca 500 V’lik bir voltaja dayanmaktadır. Güç kapasitesi, maksimum 60V/devir-dk’lık çalışma voltajında 20 W’dir. II2G/D ExeII korumasına sahip kablo kaplamaları EN 60079-7 ve EN 60079-0 standartları ile uyumludur.

RJ45, USB ve RJ11 olmak üzere üç adet konektör tipi mevcuttur.
IP68 hava girişi koruması ile sert ortam koşullarına karşı koruma sağlayan bu konektörler, bu özellikleri ile benzersizdir. Özel olarak kaplanmış olan duylar sayesinde ekipmanın iç kısımları korunur.

Bu konektör serisi, ATEX uyumluluğu ve güvenilirliğinin her şeyden önce geldiği petrol, gaz, kimyasal madde ve pudra sektörlerinde süreç izleme ve veri edinimi için tasarlanmıştır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers