www.endustriweb.com
Seco Tools

Müşteriler Seco Tools ile yakın iş birliğinden yararlanıyor

Seco Tools, müşteriler ve iş ortaklarıyla kurduğu iş birliğine dayalı ortaklıklar aracılığıyla trendleri takip edip zorlukları belirleyerek sektörün en zorlu sorunlarının üstesinden gelmek için gereken bilgi birikimini geliştirir.


Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) sürecinin merkezine müşterileri koymak, dünyanın dört bir yanındaki üretim sürecini değiştirmeye yardımcı olabilecek yeni ürünleri ve çözümleri belirleyip geliştirme konusunda Seco Tools'a büyük bir yarar sağladı. Seco Tools'da Kıdemli Ar-Ge Yöneticisi olan Roger Granström, "Müşterilerin günümüzde yaşadığı sorunları proaktif bir şekilde çözerek geleceğin çözümlerini oluşturuyoruz. Bilgi birikimi ve anlayış kazanıp bunları geliştirmeye çalışıyoruz," diyor.

Bu fikrin işe yaradığına dair kanıt olarak büyük bir araç üreticisiyle ortaklığa işaret eden Roger Granström, "Hakkında konuşmak ya da paylaşımda bulunmak istemedikleri, yeni nesil bir bileşen platformunu içeren bir projeleri vardı. Üretimdeki ortak zorluklara göz atmaya başladık ve bu süreç boyunca aramızda güçlü bir güven ilişkisi kurduk. Bu durum, üst yönetimin üreticinin üretim süreçlerini değiştirecek büyük bir otomasyon projesinde onlara yardım etmemize büyük bir ilgi göstermesini sağladı. Bu da beklentilerimizin üzerindeydi," diyor.

Bu tür projeler hem hassasiyet hem de güven gerektirir. Mühendislerin ve destek ekiplerinin üzerinde detaylı olarak çalışıp yeni fikirler üretebilmesi için müşterilerin, uygulamaları ve süreçleriyle ilgili ticari anlamda hassas olabilecek bilgileri Seco Tools ile paylaşmaya hazırlıklı olmaları gerekir. "Bu bir güven oluşturma sürecidir. Seco Tools sektördeki onlarca tedarikçiden biri ve müşterilerimizin güvenlerini boşa çıkarmayacağımızı kanıtlamak zorundayız. Seco Tools, teknik üniversiteler ve müşterilerimiz arasında köprüler kurmaya çalışıyoruz ve müşterilerimiz de ihtiyaç duydukları şeyin tam olarak bu olduğunun farkına varıyor," diyor Roger Granström.

Seco Tools'un birlikte çalıştığı müşteriler, kendi sektörlerinde gelişimi destekleyen teknoloji liderleri olarak kabul ediliyor. Girişim, Seco Tools ve müşteriler arasındaki iletişim ilkesiyle gerçekleşir. Karşılıklı çıkarlarla ilgili bir sorun tespit edildiğinde Seco Tools, bu sorunu analiz edip olası bir çözüm oluşturma konusunda müşteriye yardımcı olmak için kaynaklarını kullanır. "Ortaya çıkan sorunlar müşteriden müşteriye ve sektörden sektöre benzersiz olabiliyor ancak her zaman bu sorunlardan öğrenip başka alanlarda uygulayabileceğimiz noktalar bulunuyor. Sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularından fazlasıyla bahsediyoruz ve üreticilerin günlük operasyonlarında her gün yeni talepler ortaya çıkıyor," diyor Roger Granström ve ekliyor, "Bilgi, nereden gelirse gelsin her zaman faydalıdır. Gelişimimizi bir üst düzeye taşırken bu tür ortaklıklardan ve projelerden öğrendiklerimizi her zaman kullanabileceğimizin farkına vardık. İşin ticari boyutundansa bilgi boyutuyla daha çok ilgileniyoruz."

Köprüler Kurmak
Söz konusu iş birliği olduğunda Seco Tools, İsveç'teki çeşitli teknik üniversitelerin yanı sıra Avrupa ve Amerika'daki en iyi üniversitelerle birlikte çalışıyor. "Amacımız; Seco Tools, akademi ve müşteriler arasında bir köprü kurmak ve yeni teknolojileri mümkün olduğunca çabuk bir şekilde sektörde yaygın hale getirmek," diyor Roger Granström. "Müşterilerimizle çok yakın bir ilişki içerisindeyiz ve onlarla daha da yakın olmak istiyoruz. Son derece rekabetçi bir ortamda çalışıyoruz ve onlarla yaptığımız iş birliği çok önemli."

Müşterilerle kurulan yakın ilişkiler, Seco Tools'un gelecekteki Ar-Ge çalışmalarının önemli bir parçası olmaya devam edecek. "Şu anda farklı sektör dallarından dört farklı müşteriyle çalışıyoruz ve gelecekte gerçekleşebilecek üç veya dört olası iş birliği de bulunuyor," diyor Roger Granström. "Geniş uzmanlığımız ve karşılıklı iş birliğiyle birlikte bu müşterilere yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz ve üretimin yeni çağına geçiş yapmaları konusunda onlara destek olmak bizim için son derece önemli."


Müşteriler Seco Tools ile yakın iş birliğinden yararlanıyor

PR_IMG_Collaborative Partnership with Seco Tools.jpg
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers